A Nyíregyháza Spartacus-BJLA új foglalkozásokkal bővítette heti programját. Mostantól az U10-es korosztály tornán, az U11-es úszáson és az U12/U13-as korcsoportok birkózáson is részt vesznek. A programokat tapasztalt és képzett edzők vezetik, akik gondoskodnak arról, hogy minden gyermek a saját tempójában és képességeinek megfelelően fejlődjön.



Akadémiánk célja a sportági fejlesztés mellett a gyerekek sokoldalú mozgásfejlesztése is. Több, a témában aktuális kutatás eredménye is rámutat arra, hogy a különböző sportágakkal való megismerkedés kedvezően hat a sportolók mozgáskultúrájára.



Legfőképp a korai specializációt szeretnénk elkerülni, ami azt jelenti, hogy kifejezetten csak egy sportágat ismer meg életútja során a gyermek. A többféle sportban való aktív részvétel akár hosszabb sportkarriert is eredményezhet, elkerülhető a mentális kiégés, illetve a sporttal való idő előtti felhagyás.



A sokoldalú megközelítés szinte minden jellegű motoros képességet javíthat, növelheti az önbizalmat, motivációt, illetve jobb mozgás koordinációt és mozgástanulási képességet sajátíthatnak el.

Vissza