A Szolnokot fogadta a Nyíregyháza Spartacus kétkapus edzésen. A mieinknél négy próbajátékos is pályára lépett Farkas Marcell, Nikola Vasiljevic, Gresó Mátyás és Végh Bence személyében.

A 8. percben vezetést szerzett a Szpari, Gyurján Bence mesterien csavarta a labdát a felső sarokba egy szabadrúgás után.  Az első negyedóra végén egy fejessel egyenlített a Szolnok, 1-1. A 21. percben nagy helyzet maradt ki, egy remek Gyurján beadás után Hornyák lőtt, de bravúrral védett a kapus. A szöglet után viszont már tehetetlennek bizonyult, Hornyák Marcell fejelt a kapuba a kipattanó labda után, 2-1. A 30. percben Sinanovic lépett ki a leshatárról, de a ziccernél hatalmasat védett a kapus. A szöglet után Fodor lőtt kapura, de a gólvonalról ismét mentett a hálóőr. A másik oldalon egy labdavesztés után viszont a szolnokiak előtt adódott helyzet, és ezt kihasználva újból egyenlítettek, 2-2. Az első félidő hajrájában Gresó került helyzetbe, de ezt a párharcot is a szolnoki hálóőr nyerte.

Fordulás után az első helyzet a Szpari előtt adódott, egy szöglet után kipattant a labda, Ötvös pedig ballal kapásból a kapufát találta el 18 méterről. Az 58. percben Sinanovic beadása után ismét Ötvös érkezett, de tisztáztak a védők. A másik kapu előtt egy szöglet után Fadgyas védett nagyot. Egy perccel később viszont már megszületett Ötvös Bence gólja, most is Sinanovic passzolt középre jobbról, Ötvös pedig az alsó sarokba helyezett, 3-2.  A 64. percben jött a negyedik, Papp Máté játszott össze Kovács Norberttel, majd Papp a visszakapott labda után - második labdaérítéséből -  a kapuba lőtt közelről, 4-2. A79. percben Ötvös – másodszor a meccsen – a félpályáról ívelt kapura, centiket tévedett csak. A hajrában Nagy M. hárított vetődve egy lövést, így az eredmény nem változott, 4-2-re nyert a Szpari.

Nyíregyháza Spartacus – Szolnok 4-2 (2-2)

Nyíregyháza: Fadgyas (Nagy M.) – Farkas M (Matyi), Fodor(Talabér), Végső (Trencsényi), Svedyuk (Magyar), Kártik (Papp), Starosta (Ötvös), Vasiljevic (Végh), Sinanovic (Tóth), Gyurján (Gresó), Hornyák (Kovács )

vezetőedző: Gálhidi György

gólszerző: Gyurján (8.), Hornyák (22.), Ötvös (60.), Papp M. (64.)

Gálhidi György: - Támadásban elégedett vagyok a csapat teljesítményével, de védekezésben követtünk el hibákat, a gólokat is így kaptuk, ezeket ki kell javítani.  Hasznos találkozót játszottunk.

Vissza