Az elmúlt szezonban megnyerte a Nyír-Wetland Megyei I. osztályú bajnokságot a Nyíregyháza Spartacus II. Huszák Géza nyártól új szerepkörbe került, és eldőlt, hogy a helyét vezetőedzőként Tudja Dávid veszi át. 

- Először is szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy rám esett a választás, óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy a jövőben én irányíthatom majd a tartalék csapatot. Ez lesz a 4. év, hogy a csapat mellett leszek, annyi különbséggel, hogy eddig mint játékos, most pedig mint edző szeretném segíteni a fiatalok fejlődését. Az előző szezont, attól függetlenül, hogy nem sikerült osztályt lépnünk sikeresnek értékeljük. A játékosok fejlődtek, többen is az NB-II-ben kezdték meg a felkészülést. A szakmai stábban lesz változás, a csapathoz csatlakozik asszisztens edzőként Szilágyi Krisztián, erőnléti edzőként Darabos Balázs, Koskovits György masszőrként. Szmollár Tamás marad technikai vezető - mondta Tudja Dávid. 

A felkészülés elkezdődött, és lesz változás a keretben is. 

- Ahogy emlitettem, több játékosunk is felkerült az első csapathoz, a helyüket a 2004, 2005-ben született labdarúgók veszik át. Célunk továbbra is, hogy minél több játékost neveljünk az első csapatnak, ha ez esetleg egy jó szerepléssel is párosul, annak csak örülünk majd, de hangsúlyozom, az első és legfontosabb a fiatalok képzése és beintegrálása a felnőtt futballba. Július 4-én kezdtük a felkészülést egyenlőre napi egy edzéssel, amit a későbbiekben természetesen növelni fogunk. Szerencsére az edzőmérkőzéseket nagyon hamar sikerült leszerveznünk,így a bajnoki rajtig összesen 6 mérkőzést fogunk játszani megyei és NB-III-as csapatok ellen - tette hozzá Tudja Dávid. 

Vissza