Parázsra sikerült a Nyíregyháza Spartacus-Soroksár összecsapás az első tavaszi fordulóban. Az első félidőben hét gól is esett, a szurkolók azonban mégsem csak azért bosszankodtak, mert a szünetben hátrányban vonulhatott pihenőre a Szpari. A játékvezető több ítélete is borzolta a kedélyeket. A felvételeket visszanézve jogosan. Kártik Bálintot ellökték a 16-oson belül, és érthetetlen módon ő kapott az eset után sárga lapot. A Szpari játékosát egy alkalommal ápolni is kellett fejsérülése miatt – ekkor szintén néma maradt a síp. A másik oldalon ellenben Patvaros megmozdulásánál azonnal büntetőt kapott a Soroksár, és bár a középpályás keze valóban a levegőben volt, hátulról meglökték. A második játékrészben Sinanovic rúgott össze egyszerre egy vendég játékossal – csak a nyíregyházi kapott sárgát. Ezzel ő – Patvaroshoz hasonlóan - nem játszhat a következő találkozón. És a végén ott volt Hornyák Marcell kiállítása, aki nem ért hozzá a bíróhoz, de a jegyzőkönyv szerint ezért kapott lapot. A Szpari elnöke is nehezen tűrte a látottakat. 

- Sajnáltam a fiúkat, mert annak ellenére, hogy hibáztak a kapott góloknál, ennél korrektebb játékvezetést érdemeltek volna. Ha a labdarúgóktól elvárjuk, hogy profik legyenek, a feladatukra koncentráljanak, ugyanez elvárható a játékvezetővel szemben is. Méltatlan volt egy NB-II-es mérkőzéshez amit vasárnap láttunk, ennek most mi voltunk a szenvedő alanyai. Nálam van egy határ, úgy éreztem ezt most átlépte a játékvezető az ítéleteivel, amit szóvá is tettem neki a mérkőzés után – mondta Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus elnöke.

Hornyák Marcell kiállítása ügyében a héten dönthet a Fegyelmi Bizottság, hogy hány mérkőzésre szóló eltiltást kap. Mivel a felvételen tisztán látszik, hogy nem volt kontaktus a bíró és a labdarúgó között, így a Szparinál abban bíznak, ezt figyelembe veszi majd döntésénél a testület. 

Vissza