Szurkolói ankéttal kezdte a szezont a Nyíregyháza Spartacus. A csapat vezetése és a szakmai stáb is értékelte a felkészülést.

- Fontos volt, hogy megfelelő fizikai állapotba kerüljenek a játékosok, ezért nagy hangsúly volt az erősítő edzéseken, talán a frissítés a vártnál kicsit nehezebben is halad. Szerettük volna megerősíteni a keretet, és nyugodtan mondhatom, hogy az új labdarúgók érkezésével előre léptünk. A felkészülési mérkőzések eredményei ugyan nem alakultak jól, de ez nem is volt cél, nem az edzőmeccsekre készültünk, hanem a bajnokságra – mondta Gálhidi György vezetőedző.  

Sándor István szakmai tanácsadó a visszatéréséről, és a csapat céljairól beszélt.

- A klub elnökével már 2016-ban beszéltünk a visszatérésemről, de akkor szerződésem volt a Sepsiszentgyörggyel. Bár nem gondoltam, hogy negyedszer is visszajövök Nyíregyházára, de tudtam, hogy itt mit jelent a futball a szurkolóknak, és azt is tudtam, hogy az elmúlt években elértnél jobb eredményeket várnak. A következő szezonban a célunk az 1-6. hely valamelyikének megszerzése – mondta Sándor István.

Fodor Ferenc csapatkapitány is pozitívan értékelte a felkészülést, majd egyesével vehették át Szpari mezüket az új játékosok. Farkas Aurél, Galambos Ádám, Kalocsai László, Vasiljevic Nikola, Hamed Yasin, Jánvári Gábor és Papucsek Barna érkezett a szünetben, a saját nevelésű Trencsényi Bence pedig profi szerződést kapott.  

A szurkolók is feltehették kérdéseiket. Kozák Attila válaszolt a stadionépítésre és az Örökösföldi Edzőcentrum építésére vonatkozó kérdésre, itt a tervek készen vannak, a kivitelező kiválasztása zajlik, de a járvány miatt kialakult gazdasági helyzet nehezíti a folyamatot. Németh Károly akadémiai igazgató az utánpótlásról beszélt, hogy a környező kiemelt akadémiák több szakembert és fiatal játékost is elcsábítottak, idén nyáron is 22 labdarúgót kerestek meg, közülük 5 hagyta el a klubot. Ha fejlődik az infrastruktúra, az segít majd a tehetségek megtartásában, a Szpari II. pedig jó lehetőséget teremt a felnőtt futballba való áttérésre. 

Sándor István szurkolói észrevételre jelezte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a közönség és a játékosok között jó legyen a kapcsolat, a futball ugyanis a nézőkért van. Kijelentette, a csapatban csak olyan játékosok fognak játszani, akik mindent megtesznek a siker érdekében, és sajnálja, hogy a keret többi tagja nincs jelen, hogy lássák, a szurkolók nem elégedettek a korábbi teljesítménnyel. Az is elhangzott, hogy a keret még nem végleges, kapus és mezőnyjátékos is érkezhet. A Nyíregyháza Spartacus szombaton Kaposváron kezdi a szezont.

Vissza