Megtelt a Victoria Garden különterme a Nyíregyháza Spartacus szurkolói ankétján. A klub a hagyományokhoz hűen itt mutatta be új játékosait. Ráadásul az eddig bejelentettnél néggyel többet! Csütörtökön ugyanis úgy döntött a vezetés, hogy négy saját nevelésű fiatal - Boda Balázs, Bálint Ákos, Szokolai Márk és Matyi Zoltán - profi szerződést kap. Az edzőtáborban mutatott teljesítményük, és a klubhoz való kötődésük meggyőző volt. 

- Ez most egy nagy lehetőség számukra, de hangsúlyoztam a fiatal játékosoknak, hogy nem elég bekerülni a felnőtt keretbe, bent maradni, sokkal nehezebb. Tehetséges labdarúgók, akik szép jövő előtt állnak. A következő időszakban eldől, hogy milyen játékos válik belőlük - mondta a bemutatáskor Lengyel Roland vezetőedző. 

A tréner értékelte a felkészülést, majd Fodor Ferenc csapatkapitány - aki az edzőtáborról beszélt -  segítségével átadták a télen érkezett játékosoknak a Szpari mezét. A szünetben nagy változás nem volt a keretben, Györgyi Arthur, Patvaros Zsolt, Ásványi Balázs, Forgács Dávid és Fadgyas Tamás érkezett. 

Németh Károly, a Bozsik Akadémia vezetője bemutatta a klub felépítését, kiemelve, hogy nem csak a keretben, hanem szakmai vonalon is nyíregyháziak dolgoznak. Ezzel a hosszabb utat választotta a Szpari, saját maga szeretné kinevelni mind az edzőket, mind a játékosokat. A cél a következő időszakra, hogy a másodosztályban meghatározó együttes legyen a helyi kötődésűekre épülő csapat. 

Szurkolói kérdésre szóba került a stadion építése is. Kozák Attila ügyvezető elmondta, az Örökösföldi Edzőcentrum megvalósítása előrébb tart, itt megtörtént a talajminták vételezése, a stadion kapcsán viszont további tervezési munkákra volt szükség a környezet miatt. Ez hónapokat vett igénybe, de bízik abban, hogy még 2020-ban elindulhat a beruházás. 

Az ankéton számos kérdés elhangzott a játékosokat illetően. Lengyel Roland elmondta, Jova Levente kivételével nem távozott meghatározó játékos - a kapust is szerették volna megtartani. Gyakorolták az edzőtábor során a büntetőket is, megvan az a két ember, aki a 11-eseket elvégzi majd. Az ankéton a női szakág is értékelte a felkészülést, itt nincs távozó játékos, Fejér Márkó edző helyét viszont Sándor Dávid veszi át, aki korábban futballozott a Szpariban.

Rajt vasárnap, az első ellenfél a Soroksár lesz. 

Vissza