Idén is indít a bajnokságban második csapatot a Nyíregyháza Spartacus. A Szpari II az előző idényben 100%-os mérleggel állt a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság élén, amikor a járvány miatt félbeszakadt a
szezon. Végeredményt nem hirdettek, így a következő idényben is a megyei harmadik vonalban kellett volna indulnia a csapatnak, de mivel a megyei II. osztályban több gárda nem vállalta az indulás jogát, így a Szpari II a következő idényben itt állhat rajthoz. Ez egy remek lehetőség a fiatal játékosoknak, hogy felnőtt bajnokságban edződjenek.

- A klub elnöke áldását adta a nevezésre, így a Szpari II. elindul a megyei II. osztályban. Tavaly a legaljáról kezdtük, most lépünk egy osztályt előre. Itt azért már felkészültebb csapatok várnak ránk, de nagyon jó lesz, hogy a fiatalok belekóstoljanak a felnőtt bajnokságba. Folyik az egyeztetés a felnőtt csapat stábjával, az összehangolt szakmai munka megtörténjen - mondta Németh Károly, akadémia vezető. 

Az elmúlt idényben a Szpari II 15 meccsből 15-öt nyert meg, 127 gólt lőtt és csak 6-ot kapott. A cél a következő idényben a megyei II. osztályban is a bajnokság megnyerése. 

Vissza