Megszerezte első győzelmét tavasszal a Szpari. Az együttes Rudolf Gergely góljával 1-0-ra verte a Mosonmagyaróvárt. Véber György vezetőedző szerint lélektanilag is fontos volt a siker. 

- A minőség nem volt benne a játékban, az előző két meccs, a pálya talaja meg az ellenfél erőssége alapján ilyen találkozóra számítottam. Az volt a kérdés, a csapat tud-e olyan szenvedéllyel, olyan akarattal játszani, hogy az elég legyen a győzelemhez.   Úgy érzem mindenki kitette szívét-lelkét a pályára, és ez a második félidőben néhány támadásnál már jobb játékkal is párosult. Reális győzelmet arattunk, az, hogy milyen különbséggel, most másodlagos. Úgy érzem egy óriási lélektani gát átszakadt, és ezután szépen lassan jöhet a minőség is. Helyén kezeljük a győzelmet, nincs hurrá hangulat, de látom, hogy a munka meghozza a gyümölcsét, és hiszem azt, hogy a csapat a Siófok ellen is hasonlóan áll a mérkőzéshez. Szeretnénk a közönséget is kiszolgálni, ahhoz jobb pálya, és jobb játék kell, de az első lépést megtettük- mondta Véber György vezetőedző.   

A vezető találat után több támadást is indított a Szpari, de fontos volt, hogy a védekezés stabil maradjon. 

- Ha két győzelemmel vártuk volna ezt a találkozót, akkor űzöm, hajtom tovább a játékosokat, hogy további gólokat szerezzenek. Itt most az volt az elsődleges, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset, nem tagadom, kellett néha szerencse is egy-egy szituációnál, de sokat tettünk azért, hogy legyen. Nekem leginkább az tetszett, hogy ez a csapat most szenvedéllyel, és nagyon nagy alázattal futballozott - mondta a Szpari vezetőedzője. 

Vissza