Mindkét csapat számára csak a győzelem volt elfogadható, így komoly tétje volt a mérkőzésnek. 

Nyíregyháza Spartacus - Puskás Akadémia 0-2 (0-1)

Városi Stadion 1100 néző 

Jv: Szőts Gergely ( Pápai, Galán)

Nyíregyháza: Hermány - Kónya, Ur, Rubus, Farkas(Tisza 56.p) - Kártik, Tamási ( Holdampf 78.p), Szécsi, Vámos(Pálinkás 36.p), Harsányi - Pölöskey

vezetőedző: Mátyus János 

Puskás Akadémia: Hegedűs - Fényes, Tóth, Spandler, Vanczák, Zsidai (Heffler T. 42.p), Mákvárt, Sándor, Gajdos, Lencse(Óvári 80.p), Molnár(Pekár 61.p)

vezetőedző: Szijjártó István 

A folyamatos eső miatt alaposan elázott a pálya, de a kezdésre kisütött a nap. A Szpari kezdett aktívabban, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani az első percekben. Az első védést Hermány Bence mutatta be, Lencse lépett ki a jobb oldalon, de szépen zárta a rövid sarkot a kapus. Kontrákra játszott a Puskás, de a 10. percben Pölöskey szerezhetett volna gólt, de a kapuból kilépő Hegedűs elrúgta a labdát. A másik oldalon Molnár került nagy helyzetbe, de nyolc méterről mellé lőtt. A 21. percben megszerezte a vezetést a Puskás, egy elveszített labda után Tóth lőtt 16 méterről a kapuba, 0-1. Gyorsan egyenlíthetett volna a Nyíregyháza, egy szép játék után Harsányi kapott jó labdát a bal oldalon, de az oldalhálóba lőtt. A 32. percben Farkas ment el a bal oldalon, beadása után Pölöskey elől mentett Hegedűs. Újabb lehetőség, Harsányi fejese után Pölöskey maradt le középen. A másik kapu előtt Lencse lépett ki lesgyanús helyzetben, de mellé lőtt. Az első félidőben az eredmény nem változott, vezettek a vendégek.

A második játékrészben a Szpari előtt adódott az első lehetőség, de Farkas szabadrúgása után a sorfalról kipattant a labda. A 48. percben Lencse kapott jó labdát de sikerült menteni, majd Vanczák a kapuba talált ugyan, de lesen állt. Az 57. percben egyenlíthetett volna a Szpari, de Szécsi lövését fogta Hegedűs, majd Pölöskey labdáját is hárította a kapus. A Puskás is gólt szerezhetett volna, de Vanczák fejese után a felső léc mentett. A 63. percben megszerezte második gólját a vendég együttes, egy kontra végén a korábbi nyíregyházi játékos, a csereként beálló Pekár lőtt a kapuba, 0-2. Ez volt a támadó első labdaérintése. A gól után próbált szépíteni a Szpari, de veszélyesek voltak a felcsúti kontrák. A 77. percben egy szép játék után Szécsi lőhetett, de nem találta el jól a labdát. A hajrában Sándor próbálkozott távolról, Hermány fölé tolta a labdát. Az eredmény nem változott, a Szpari elveszítette a találkozót. 

Mátyus János: Szeretném megköszönni Magyarország legjobb tulajdonosának, hogy két évig itt dolgozhattam. Köszönöm a szurkolóknak a buzdítást, az utolsó hónap méltatlan volt az eddigi munkánkhoz. Kívánom Révész Bálintnak és Brekk Jánosnak, hogy teljesüljön az álmuk, jusson fel a Nyíregyháza az NB-I-be, de már nélkülem. Nyíregyháza mindig szép emlék lesz számomra. 

Vissza