A Csákvár ellen debütált a Nyíregyháza Spartacus az NB-II-ben. Mindkét együttes alaposan megváltozott a nyári szünetben. 

Nyíregyháza - Csákvár 0-0

Városi Stadion 2100 néző

Jv: Szabó Zsolt ( Szalai, Szécsényi)

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus, Máté, Pálinkás - Tamási (Heffler 62.p), Holdampf (Ur 85.p), Vámos (Kártik 62.p), Rudolf, Szécsi - Rezes

vezetőedző: Mátyus János

Csákvár: Kovács - Pintér, Baranyai, Dulló, Póti, Mészáros, Kiprich(Nyilasi 85.p), Bakos, Paudits(Damásdi 68.p), Kocsis, Oldal (Horváth 60.p)

vezetőedző: Toldi Gábor

Az első percek tapogatózó játékot hoztak, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 10. percben Rezes adta be szélről a labdát, Szécsi alig maradt le középen. Két perccel később Rezes kapott jó labdát középen, lövését bravúrral hárította Kovács. Mezőnyfölényben játszott a Szpari, de gólt az első negyedórában nem sikerült szerezni. A félidő felénél ivószünetet rendelt el a játékvezető, mindkét tréner igyekezett kihasználni a lehetőséget és tanácsokat adni a játékosoknak. A 27. percben Rudolf ívelt középre egy szabadrúgást, Pálinkás fejelt mellé. Majd Rudolf bolondította meg védőjét, de a beadása nem volt pontos. A 46. percben Paudits lépett ki a jobb oldalon, tisztán vezethette Hermányra a labdát, a kapus nagyot védett. Az első félidő nem hozott gólt. A második játékrész egy Paudits lövéssel indult, Hermány könnyedén fogta. A másik oldalon Rudolf próbálkozott 22 méterről, ezt Kovács fogta. A 65. percben Heffler csavart 26 méterről, de mellé ment a labdája. A 69. percben hatalmas ziccer maradt ki. Rezes passzolt Rudolfhoz, aki önzetlenül Hefflerhez továbbított, utóbbi egy szép csel után a kapufát találta el. Rudolf szabadrúgásból veszélyeztetett a 75. percben, ezt Kovács hárította. Majd újabb ziccer öt perccel később. Rudolf passzolt Szécsihez akinek közeli lövését fogta a kapus. A hajrában Hermány nyújtózott egyet Nyilasi fejesénél, szépen védett a kapus. Több helyzet nem volt, a Szpari döntetlennel kezdte a szezont. 

Mátyus János vezetőedző: Természetesen mindenki csalódott, hogy két ponttal kevesebbet szereztünk a tervezettnél. Roppant tanulságos mérkőzés volt rengeteg dolgot láttam ami nem működik még, de ennyi idő alatt nem lehet csapatot építeni. A mentális rész teljesen rendben volt, mindenki kihozta magából a maximumot erre pedig lehet építeni. 

Vissza