A Szpari a Ceglédet fogadta a Városi Stadionban. 

Nyíregyháza Spartacus - Cegléd 1-2 (0-1)

Városi Stadion 800 néző 

Jv: Ducsai József (Varga, Márkus)

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus, Ur, Farkas - Kónya (Rezes 64.p) , Holdampf (Tisza 28.p) - Rudolf - Sinanovic(Kártik 64.p), Szécsi, Dragóner 

vezetőedző: Véber György 

Cegléd: Mursits - Nánási, Takács, Albert I, Lengyel (Asztalos 55.p), Peres, Nagy, Preklet, Szabó (Karacs 86.p), Albert Á, Tóth (Tihanyi 64.p)

vezetőedző: Miskei Attila 

A Szpari kezdett jobban, és több ígéretes akciót is vezetett az első percekben. A folytatásban kiegyenlített lett a játék, a Cegléd szervezetten védekezett, nehéz volt helyzetet kialakítani. A 16. percben megszerezte első helyzetéből a vezetést a Cegléd. Egy szabadrúgás után a hosszú oldalról középre tették a labdát a vendégek, Szabó pedig közelről a kapuba kotorta azt, 0-1. A 23. percben Rudolf majdnem egyenlített, 35 méteres szabadrúgása után a felső lécről pattant ki a labda. Egy-egy sárga villant mindkét oldalon, Lengyel és Holdampf kapott lapot szabálytalanság után. Rudolf próbálkozott ismét távolról, ezúttal mellé ment a lövés. A 39. percben Albert Ádám érkezett középen egy beadásra, fejesét Hermány bravúrral védte. A hajrára jutott még egy nagy Dragóner ziccer, egyedül vezette a labdát kapura, lövését kiütötte Mursits, majd az ismétélést is hárította a vendégek kapusa. Aztán egy szöglet után Szokol fejelt, de a kapufát találta el, így a szünetben a Cegléd vezetett.  

A második félidő Szpari góllal indult, Szokol Zsolt beadása után Dragóner Filip kapásból lőtt a kapuba a 48.percben 1-1! A másik oldalon Preklet lőtt közelről egy csel után, Hermány óriásit védett. Mursits is bemutatott egy bravúrt, Dragóner lövését fogta. Nagy tüzijáték aztán a vendég kapu előtt, de Tisza és Rudolf bombája is levágódott a védőkről. Több akciót is vezetett a Nyíregyháza, előbb Rudolf lövését hárította a ceglédi kapus, majd Szécsi fejelt mellé. És megint Mursits, a 70. percben Szécsi lövését ütötte ki. Szokol lövésénél nem kellett védenie, a labda elkerülte a kaput. A 80. percben megszerezte a vezetést a Cegléd, egy beadás után Takács maradt tisztán középen, és előnyhöz juttatta a vendégeket, 1-2. A 87. percben Tisza lőtt, de a középre tartó labdát kiütötte a ceglédiek hálóőre. Az eredmény nem változott, a Szpari vereséget szenvedett. 

Miskei Attila vezetőedző Cegléd: Az életünkért játszunk minden mérkőzésen, megpróbálunk alázattal, az ellenfelet tisztelve pályára lépni. Mindent megteszünk a bennmaradásért, más esélyünk nincs, csak ha küzdünk.

Véber György vezetőedző Nyíregyháza: A jelenünk borzalmas sötét, ezen belül az enyém is. Az ellenfelünk megmutatta, hogy alázattal sokra lehet menni. A keret nem tudom mit gondol, a heti munkájukkal folyamatosan becsapnak, és az én vezetésemmel lassan a kiesés ellen küzdünk. Nem törődök abba bele, hogy egy bukott edző legyek, ezért a hátralévő tíz fordulóban ezt a szemléletet tűzzel vassal kiírtom. Sokan a lemondásomat követelik, de nem teszem meg, mert az a munka amit elvégzünk, nem ilyen játékot és eredményt kellene hogy hozzon. 

Vissza