Mozgalmas időszak van a Nyíregyháza Spartacus női szakágának háta mögött. Nyáron voltak akik befejezték pályafutásukat, vagy az edzői feladatokat helyezték előtérbe, így alaposan megfiatalodott a keret. Volt kikhez nyúlni, hiszen a saját nevelésű játékosok egyre jobb teljesítményt nyújtottak, tehetségükre a korosztályos válogatottaknál is felfigyeltek. Sándor Dávid személyében új vezetőedző is került a felnőtt csapathoz, de Benkő Balázs is maradt a klubnál, és segítette munkáját. Az ősz elején volt néhány meccs, amit a rutintalanság miatt nem sikerült megnyerni, de az ősz végére stabil lett az együttes, és végül 11 meccsből 8 győzelemmel és 25 ponttal a harmadik helyen telelhet a Szpari. Urai Bianka 20 góljával holtversenyben a góllövőlista élén áll. 

A korosztályos csapatok közül az U19 a Vasassal holtversenyben vezeti a tabellát, csak egy vereséget szenvedtek a mieink, Egerben. Tóth Panna 27-szer volt eredményes ősszel, ami a második legtöbb a csoportban. 

Az U16-os csapat ontotta a gólokat, 9 mérkőzésen 104(!) alkalommal volt eredményes a Nyíregyháza, és veretlenül áll az élen. Szalanics Dóra 46, Törő Lara 28 gólt lőtt, ők ketten állnak a góllövőlista élén.

Az U14-es csapat a 6. helyen zárta az őszt, a kisebbek közül többen is egy korcsoporttal feljebb futballoznak, fejlődésük érdekében. 

A téli szünetben tehát elégedett lehet a szakgvezetés. December 8-án egy évzárón köszöntik majd az ősz legjobbjait. 

Vissza