Az Újpest ellen remekül rajtolt tavasszal a Nyíregyháza Spartacus női csapata. Az együttes döntetlent játszott azokkal a lilákkal, akik korábban mindenkit alaposan elpáholtak. Akkor senki nem gondolta, hogy az első egyben az utolsó tavaszi találkozó is lesz..

- Jól sikerült a felkészülés, és érzékenyen érintett, hogy idő előtt befejeződött a bajnokság. Ezzel együtt ez volt az ésszerű döntés. Most szintentartó edzéseket végzünk az utánpótlás együtteseknél, a jövő héttől pedig a felnőtt gárda is munkába áll, a következő öt hétben rendszeresen tartunk tréningeket. A jövő évi keretek kialakítása folyamatban van, az U19, az U16 és az U14 is erősnek tűnik, a felnőttekkel pedig szeretnénk dobogós helyekért harcolni - mondta Sánta Tibor, a női szakág vezetője. 

A Szpari női gárdája az elmúlt idényben 12 meccséből hetet nyert meg, és csak három vereséget szenvedett, utolsó hat meccsén veretlen maradt. A házi gólkirály Kárpátfalvi Virág lett 14 találattal, Hrinkó Délia 10, Kovács Anikó 7 alkalommal volt eredményes. A csapat nagyon sportszerű volt, senkit nem állítottak ki. Az U19-es együttes a felnőtthöz hasonlóan az 5. helyen állt a bajnokság befejezésekor, az U16 a második, az U14 pedig komoly, hét pontos előnnyel vezette a tabellát, amikor kitört a járvány.  

Vissza