Január elején a Nyíregyháza Spartacus - Bozsik Akadémia csapatai is megkezdték a felkészülést. Kidolgoztak egy programot a következő hetekre, mely márciusig számos felkészülési mérkőzést tartalmaz. Nehezíti a munkát, hogy szinte minden korosztálynál vannak elmaradt találkozók, ezeket februárban pótolják.

- Főleg az U14-es, és U15-ös korosztályban van sok elhalasztott találkozó. Előbbinek két, utóbbinak négy mérkőzése is elmaradt ősszel, ezeket pótolni kell. Próbáltuk ezeket beágyazni a felkészülési mérkőzések közé. Január negyedikén kezdtük az edzéseket, kevés hiányzónk volt, a határon túlról érkezők a karantén után csatlakozhatnak a többiekhez a jövő héten. Az U19-es együttesünktől nyolc játékos az első két hétben a felnőtt kerettel készül, folyamatosan egyeztetünk a stábbal, hogy kik maradnak ott. A célunk az, hogy közülük kerüljenek ki azok, akik élve a fiatal szabály adta lehetőséggel, az NB-II-ben játszanak – mondta Németh Károly, az akadémia igazgatója.

A Szpari II. is megkezdi a felkészülést, de nem külön kerettel. Itt is lesznek edzőmérkőzések, és azok a játékosok, akik itt is szerepelnek, külön edzéseken vesznek részt. A megyei II. osztályban is korábban kezdődik a szezon, mert itt is vannak elhalasztott meccsek.

- Fokozatos felkészülést kértem az edzőktől, a lényeg, hogy mindenki egészséges maradjon. Nehezíti a helyzetet, hogy máskor ilyenkor sok tornán veszünk részt, most viszont senki nem szervez a vírus miatt ilyet, ezért házon belül, minden hétvégén minitornákat tartunk a csapatainknak, hogy versenyzési lehetőséget is biztosítsunk. A legkisebbek teremben is dolgoznak, a nagyobbak pedig folyamatosan tréningezhetnek a stadionban, illetve Örökösföldön – tette hozzá Németh Károly.

Az U14 és U15 bajnoki programja már elkészült, az U19, U16, U17 pedig az elmaradt mérkőzések lejátszása után alakul ki, mivel ott több csoportra bontják majd az eddigieket.

Vissza