Rudolf Gergelynek az egyik legnagyobb sportszergyártó céggel van szerződése, amely folyamatosan ellátja a legújabb, legmodernebb futballcipőkkel. A labdarúgónak így több pár sportcipő pihen a szekrényében, ezért úgy döntött, felajánlja jótékony célra.

- Volt amelyikben a válogatottban játszottam, volt amelyikben még külföldön szerepeltem, és rúgtam bennük pár gólt. Nyíregyháziként fontosnak tartottam, hogy segítsem a nyíregyházi fiatalokat, remélem ez is arra motiválja majd őket, hogy rövidesen együtt játszhassunk a Szpariban - mondta Rudolf Gergely labdarúgó.

A Bozsik József Labdarúgó Akadémiánál örömmel fogadták a felajánlást. A korábbi válogatott labdarúgó cipőit pénteken vették át a fiatal játékosok.

- Igyekeztünk olyan játékosokat kiválasztani, akik nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen prémium kategóriás cipőt. Van akit a szülei elvesztése miatt a testvére nevel, van köztük olyan, akinek három testvére van és az édesanyja neveli őket. Nekik ez óriási segítség - mondta Feczkó Tamás akadémiai vezető.

A sportoló több alkalommal segített már, korábban dedikált mezeit is odaajándékozta árverésekre. Legutóbb egy válogatott mezt ajánlott fel, a befolyt összegből pedig a kórház gyerekosztályát segítették. A labdarúgó is pályára lép szombaton a Nyíregyháza Spartacus első edzőmérkőzésén a Hajdúböszörmény ellen. A találkozó 11 órakor kezdődik az örökösföldi műfüves pályán.

Vissza