Ezúttal is megtelt a Kodály Zoltán Iskola nagyterme, sokan érkeztek a Szpari szezonnyitó szurkolói ankétjára.

Elsőként Brekk János ügyvezető megerősítette: továbbra is az NB-I-be kerülés a cél. Bár már nem csak saját kezében van a csapat sorsa, mindent megtesznek azért, hogy ledolgozzák a hátrányt, és a szezon végén a Szpari az első két hely valamelyikén végezzen. Ezután Véber György vezetőedző értékelte a felkészülést. 

- Két nagyon hasznos edzőtáboron vagyunk túl. Az elsőnél olyan körülmények között végezhettük el a fizikai munkát, amelyre itthon nem lett volna mód, a másodiknál pedig jó csapatok ellen játszhattunk. Bár sokan legyintettek az ellenfelek kapcsán, de például az Anzhi második csapata olyan tempót diktált, amit idehaza az NB-I-ben is megirigyelnének. Az utolsó edzőmérkőzésünkön pedig az ellenfélnél több mint tíz légiós játszott, mégis az első félidőben fölényben voltunk. Ezek alapján joggal lehetek optimista a rajt előtt - mondta Véber György. 

A vezetőedző bemutatta új játékosait, Sinanovic Sinant és Megyeri Gábort, akikre azért esett a választás mert fiatalok, tehetségesek. Mindketten átvehették a Spartacus mezét.

Törtei Tamás mint csapatkapitány értékelte a felkészülést, helyettese tavasszal Rudolf Gergely és Rubus Tamás lesz. 

Szokás szerint a szurkolók is kérdezhettek, és válaszul Véber György már a hétvégi találkozóra is kitért. 

- Ha most lenne a meccs, mondhatnám, hogy összeállt a fejemben a kezdő. De még sok edzés van vasárnapig, ráadásul olyan munkát végeztek a keret tagjai, hogy azonnal ki tudnék állítani egy másik kezdőt is. Húsz olyan mezőnyjátékosom van, akik igazi csapattá kovácsolódtak, de lesznek akik még a keretben sem kaphatnak helyet. Ezt a döntést majd nekem kell meghozni - mondta a vezetőedző. 

Borsos Vilmos a kapusok felkészüléséről beszélt, és bár sokat gondolkodtak, hogy Hermány Bence mellé egy másik rutinos kapust szerződtetnek, végül a fiatalok mellett tették le a voksot.

Szóba került az NB-I-es kizárás kapcsán indított per is. Itt Kozák Attila klubigazgató elmondta, a Kúriához fordult a klub, jelenleg a döntésre várnak. Peren kívüli egyezség nem született a szövetséggel. Természetesen a játékosigazolások kapcsán is érkezett észrevétel, itt Véber György megerősítette, a Szparinak van az egyik legerősebb kerete, az ő feladata, hogy kiaknázza a labdarúgók tudását. Olyan labdarúgókat pedig nem akart igazolni, akik azért jöttek volna, mert máshol nem kellettek. A vezetőedző szívesen látta volna Szlezák Zoltánt pályaedzőnek, a klub támogatta a vezetőedző kérését, ám végül nem sikerült a szakembernek időben szerződést bontania Siófokon, így az a döntés született, hogy nyárig ez a stáb irányítja a csapat felkészülését. A játékosok közül Harsányi Zoltán sérülése többszöri kezelés ellenére sem jött rendbe, így felmentették az edzések látogatása alól.  

A Szpari vasárnap kezd a Vác ellen. 

Vissza