A Nyíregyháza Spartacus számára nem sikerült jól az őszi szezon eleje. A Szpari az első nyolc fordulóban háromszor nyert, négyszer kapott ki, és egy döntetlent játszott. Így érkezett Győrbe. 

- Az ETO elleni meccs több szempontból fordulópontot jelentett. A csapat vereséget szenvedett, de szinte senki nem az eredményről beszélt, hanem a pályán kívül történtekről, és a sérülésről. Megengedhetetlen volt amit az asszisztensedzőnk és a játékosunk tett. Megtettük a szükséges lépéseket, szerződést bontottunk Purguly Árpáddal és Gulyás Mátéval is, utóbbi jogi lépéseket tett a csapattal szemben, de ma sem döntenénk másként, mert a klub hírneve forgott veszélyben. Zoran Spisljak vezetőedzőben bíztunk, és személyében egy nagyon korrekt embert ismerhettünk meg, aki a Siófok elleni vereség után felajánlotta lemondását. Ekkor úgy határoztunk, hogy nyíregyházi stábra bízzuk az irányítást. Lengyel Roland volt már vezetőedző, bíztunk benne, és az utolsó hat mérkőzését megnyerte a csapat. A szakmai stáb mellett a keretben is történtek változások. Már nyáron igyekeztünk saját nevelésű fiatalokat az első csapathoz vinni, akik közül többen is éltek a lehetőséggel. Ezt az utat szeretnénk járni a jövőben is, és ebben az önkormányzat is partnerünk - mondta Kozák Attila ügyvezető. 

Hogy mennyire így van jelzi, hogy szerdán két fiatal, korosztályos válogatott játékossal kötött hosszú távra szóló szerződést a Nyíregyháza Spartacus. Az U15-ös csapat meghatározó labdarúgója Varga Balázs az elmúlt két évben Bozsik díjat kapott. Mátészalkáról jár be minden nap Nyíregyházára edzésekre, és korosztálya egyik legjobbja. 

- Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon szerződést kaptam a Nyíregyháza Spartacustól. Ez nagy lökést ad a további munkához, bízom abban, hogy segíthetem majd a klubot - mondta Varga Balázs. 

Szintén szerződést kapott Szondi Levente. A tehetséges hálóőr többször volt a hónap kapusa, idén pedig Buús György díjat kapott. 

- Boldog vagyok, hogy számít rám a klub. Ezért dolgozom gyerekkorom óta, itt kezdtem el focizni, és tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, de igyekszem mindent megtenni, hogy a felnőtt csapatba kerülhessek néhány év múlva - mondta Szondi Levente. 

A fiatal játékosok szerződtetése a labdarúgók és szüleik mellett a Bozsik Akadémiának is nagy büszkeség. 

- A hosszabb, de úgy gondolom a helyes utat választotta a Nyíregyháza Spartacus akkor, amikor úgy döntött, a jövőben a saját nevelésű, a klubhoz, a megyéhez kötődő labdarúgókra szeretne építeni. Ez nem megy egyik percről a másikra, de ez a mai két szerződéskötés mérföldkő, ilyen fiatal tehetségek még nem kaptak korábban profi szerződést. Nem ők az egyedüliek, további labdarúgókkal is szeretnénk megállapodni - mondta Németh Károly, az akadémia igazgatója. 

Vissza