Támadót igazolt a Nyíregyháza Spartacus, Pinte Patrik a harmadik új játékosa csapatunknak. A korábbi szlovák korosztályos válogatott az elmúlt idényben Kazincbarcikán játszott, de előtte évekig volt Magyarországon a Haladás labdarúgója is. Legutóbb az NB-II-ben 31 találkozón lépett pályára a borsodiaknál, és 8 gólt szerzett, valamint 2 gólpasszt adott.

- Örülök, hogy a Nyíregyháza megkeresett, nem is gondolkodtam sokat a döntésen, főleg, hogy egy NB-I-es klub hívott. Tóth Balázzsal és Myke Ramos-szal játszottam korábban együtt, nem lesz gond a beilleszkedéssel. Az első benyomások nagyon jók, bízom abban, hogy jó csapatunk lesz. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni - mondta Pinte Patrik.

A 27 éves csatár Dunaszerdahelyen született, majd a Slovan Bratislava tagja volt. Magyar állampolgársággal is rendelkezik. Édesapja a szlovák válogatott Pinte Attila, aki a Ferencvárosban is futballozott. Patrik a Zlaté Moravce színeiben Szlovákiában játszott az élvonalban, idehaza pedig a Haladásban mutatkozhatott be az NB-I-ben.

- Régóta monitoroztuk Patrikot, télen is már szóba került a szerződtetése, mely most valósulhatott meg. Kiváló mentalitású, rendkívül dinamikus támadó, aki több poszton is bevethető. Lendületes labdarúgó, akivel tovább gyorsulhat a játékunk - tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.

Pinte Patrikkal 3 éves szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus. Ezzel együtt az is eldőlt, hogy Herjeczki Kristóf épp ellentétes irányt vesz, és a Szparitól Kazincbarcikára igazol. A támadónak köszönjük amit klubunkért tett, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

Vissza