A magyar U19-es válogatott Anglia ellen lépett pályára az Európa-bajnoki selejtezők elitkörének első mérkőzésén. A mieink az első félidőben hátrányba kerültek, majd az 57. perctől  emberhátrányban is futballoztak. A mieink bátran játszottak, volt is egyenlítési lehetőségük, de végül 1-0 lett a végeredmény. A Nyíregyháza Spartacus fiatal védője, Farkas Bendegúz kezdőként lépett pályára. 

- A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, hiszen a mérkőzés előtt egyértelműen az angolok voltak az esélyesek. Jól sikerült felkészülnünk, a taktikai utasításokat is megvalósítottuk, aminek köszönhetően a házigazda nem igazán találta rajtunk a fogást. A szervezett védekezésünk és a kontráink lehetőséget adtak arra, hogy helyzeteket alakítsunk ki, három nagy lehetőségünk volt félidőnként, köztük Kocsis Dominik ziccere talán a mérkőzés legnagyobbja is. Véleményem szerint egy tizenegyest nem ítéltek meg a számunkra, de ez természetesen nem lehet kifogás. Az utolsó félórában tíz emberrel is tartottuk magunkat, sőt, mindvégig benne volt a mérkőzésben az egyenlítés. A lehetőségünk megvolt erre, emiatt van némi hiányérzetem, de figyelembe véve minden körülményt büszke vagyok a csapat teljesítményére. Sokat kivett belőlünk a találkozó, de ez volt a terv, neki akartunk ugrani a házigazdának, hiszen csak az első helyezett jut tovább a csoportból – értékelt a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi edző.     

                                     

Anglia-Magyarország 1-0 (1-0)

Magyarország: Pécsi Ármin – Farkas Bendegúz, Yaakobishvili Antal, Nagy Zoltán, Vajda Botond (Jurek Gábor, 79.) – Bakti Balázs (Berki Marcell, 76.), Kocsis Dominik, Tuboly Máté (Nagy-Kolozsvári Dániel, 89.) – Vancsa Zalán, Gruber Zsombor, Keresztes Noel (Dénes Adrián, 46.)

Gólszerző: Webster (33.)

Kiállítva: Gruber (57.)

Az U19-es válogatott legközelebb március 25-én, szombaton lép pályára, Törökország ellen. 

Fotó: mlsz.hu

Vissza