Az utolsó forduló dönt a bennmaradásról a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A Dorog sorsa már korábban eldőlt, és hétfőn 94 percig úgy tűnt, a Békéscsaba lesz a másik biztosan búcsúzó. Az utolsó pillanatban azonban a lilák megnyerték a Tiszakécske elleni meccset, így életben tartották esélyüket az osztályozóra. Jelenleg egy pontra vannak a Szparitól, a mieink pedig egy pontra a Szentlőrinctől, azaz ez a három gárda van a veszélyzónában.

A Békéscsaba az utolsó fordulóban ahhoz az Ajkához látogat, mely már biztos bronzérmes. A Spartacus a 4. Szegedet fogadja, míg a Szentlőrinc a Kazincbarcika vendége lesz. A barcikaiaknak egy döntetlen elég, hogy maguk mögött tartsák a Szentlőrincet,, de nyerniük kell a Csákvár miatt, a Szentlőrinc viszont csak győzelemmel kerülheti el az osztályozót, de ha kikap és a Nyíregyháza valamint a Békéscsaba nyer, akkor ki is eshetnek. A csabaiak csak győzelem esetén nem esnek ki, a Szparinál viszont sok lehetőség van.

A Nyíregyháza Spartacus osztályozót játszik ha:

- győz a Szeged ellen

- döntetlent játszik a Szegeddel, de kikap a Szentlőrinc, vagy nem nyer a Békéscsaba

- kikap a Szegedtől, de nem győz a Békéscsaba Ajkán.

A legtisztább, ha nyer a csapat a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen, és akkor nem kell nézni a többi eredményt. A mérkőzések vasárnap 17 órakor kezdődnek. A Szpari ezúttal Kisvárdán játszik.

Vissza