Hétfőn folyamatosan tárgyalt a Nyíregyháza Spartacus vezetése edzőkérdésben, és végül Véber Györgyre esett a választás. 

- Mellette szólt, hogy jól ismeri a magyar NB-II-t, a játékosok egy részével dolgozott már együtt, és alkalmasnak tartja a keretet arra, hogy az első két helyen végezzen a csapat. Nem engedhetünk meg további pontvesztéseket, ezért olyan trénerre volt szükségünk, aki gyorsan beilleszkedik. E mellett Véber Györgyben nagyon nagy a bizonyítási vágy, nagyon motivált és szeretne a Szparival együtt az élvonalba jutni - mondta Brekk János ügyvezető. 

A kedd délelőtti edzésen még nem vett részt az új vezetőedző, ő délután Budapesten csatlakozik a Kozármisleny elleni meccsre utazó csapathoz. 

- Nagy örömmel fogadtam a megkeresést, a Nyíregyháza Spartacus komoly célokat tűzött ki, és minden feltétel adott is ahhoz, hogy ezeket elérje. Jól ismerem a játékosokat, és ez alapján mondhatom, hogy a tudás megvan, az én feladatom, hogy ezt kihozzam belőlük. A ponthátrány nem behozhatatlan, most az a legfontosabb, hogy a következő mérkőzéseken olyan teljesítményt nyújtsunk, hogy csökkenjen a különbség - mondta Véber György. 

Az új vezetőedző csütörtökön tart először tréninget Nyíregyházán, az első meccse pedig a Kisvárda elleni megyei derbi lesz a Szpari kispadján. 

Vissza