Zoran Spisljak eltiltása miatt az MTK elleni mérkőzésen Lengyel Roland meccselt. Az asszisztensedző pályafutása során játszott a kék-fehéreknél. 

MTK Budapest - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion

Jv: Barna Gábor (Garai, Kiss)

MTK: Somodi - Fülöp, Pintér, Varju, Nagy (Mezei 55.) - Cseke, Palincsár, Katona  - Vass, Lencse (Simon 71.), Schön (Kanta 87.)

vezetőedző: Michael Boris

Nyíregyháza: Jova - Svedyuk, Végső, Fodor, Talabér (Pejovic 24.) - Sinanovic, Ötvös (Kovác 62.), Busai, Kovács N.(Starosta a szünetben) - Tóth B., Hornyák   

edző: Lengyel Roland

A találkozó előtt az Aranycsapat játékosára, Lantos Mihályra emlékeztek. Nyíregyházáról is érkeztek szurkolók. A hazaiak kezdték a találkozót, és az első percekben kiegyenlített volt a játék. Már a pálya közepén igyekezett megszűrni az ellenfél támadásait a Szpari, ami sikerült is. Végsőt kellett ápolni egy szöglet után a 8. percben, de tudta folytatni a játékot. Az első negyedóra nem hozott helyzetet egyik kapu előtt sem. Az MTK a harmadik szögletét rúghatta a 20. percben, de Nagy fejese nem volt veszélyes. A másik oldalon Hornyák maradt le egy beadásról középen. A 24. percben 11-est kapott az MTK. Lencse lépett ki, Jova pedig szabálytalanul állította meg. A büntetőt Lencse értékesítette, 1-0.

A gól után többet birtokolta a labdát a Szpari, a hazaiak pedig próbáltak kontrázni. A 36. percben egy nyíregyházi lövés kerülte el a kaput, majd tartották a labdát a hazaiak. A 41. percben ismét Lencse lépett ki jó ütemben, remek labdát kapott, ám lövését Jova bravúrral hárította. A másik oldalon Sinanovic próbálkozott a félidő hajrájában, de pontatlan volt a lövése, így maradt az 1-0 az első játékrész után. Fordulás után viszont gyorsan egyenlített a Nyíregyháza Spartacus! A 47. percben Sinanovicot szabálytalanul állította meg Somodi a 16-oson belül, 11-es! A büntetőt Jova Levente értékesítette, 1-1! Sőt, a 49. percben a vezetést is megszerezhette volna a Szpari, Sinanovic Sinan lépett ki, de ezúttal Somodi bravúrral hárított. Az 56. percben viszont ismét az MTK talált be. Palincsár beadására Schön érkezett pontosan, és a kapuba lőtt, 2-1. Ötvös Bence sérült meg, és le is kellett cserélni, Kovác Alan állt be a helyére a 62. percben. A folytatás kevés helyzetet hozott, több volt a hiba mindkét oldalon. A 78. percben egy szabadrúgás után alakult ki lehetőség a hazai kapu előtt, de nem sikerült egyenlíteni. A 81. percben Simon indult meg egy labdaszerzés után, és éles szögből a kapufát találta el. A másik kapu előtt a nagyon aktív Sinanovic adta be a labdát, Kovác pedig mellé fejelt. A 86. percben Jovának akadt dolga, Mezei lövését fogta a Szpari kapusa. A 92. percre még jutott egy nyíregyházi szöglet, de nem sikerült egyenlíteni, így az MTK megnyerte a találkozót. 

Lengyel Roland asszisztensedző:- Hatvan percig jól tartottuk magunkat, sőt az egyenlítés után volt egy ziccerünk is ami kimaradt. A második kapott gól viszont megfogta a csapatot, utána az MTK-nak voltak lehetőségei, és sajnos mindhárom csere sérülés miatt történt, így a középpályán sem tudtunk frissíteni. Egy ilyen együttes ellen végig koncentráltnak kell maradni, hogy legyen esély a pontszerzésre.  

Fotó: mtkbudapest.hu

Vissza