A Debrecent fogadtuk az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A találkozó előtt a nyíregyházi olimpikonokat köszöntötte a klub és a város vezetése. 

Nyíregyháza Spartacus - DVSC 3-2  (2-1)

Városi Stadon 8000 néző 

Jv: Berke Balázs (Bornemissza Norbert, Garai Péter)

Nyíregyháza: Tóth B. - Baki, Gengeliczki, Jokic (Keresztes 73.) - Navrátil(Pinte 83.), Toma (Kvekveskiri 84.), Keita, Nagy B. - Nagy D.(Gresó 76.),, Eppel (Myke Ramos a szünetben), Kovácsréti

Vezetőedző: Tímár Krisztián

DVSC: Megyeri - Kocsis G.(Stojkovic 64.), Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi (Silue 73.) - Lagator (Durasek 73.), Dzsudzsák  - Kocsis D.(Domingues a szünetben), Szűcs, Szécsi (Vajda 64.) - Bárány

Vezetőedző: Máté Csaba 

Nem indult jól a meccs, a 8. percben megszerzte a vezetést a Debrecen. Egy szöglet után Szécsi lövése levágódott a blokkról, éppen Pellumbi elé, aki a kapuba bombázott, 0-1. Sokáig nem alakult ki helyzet, de a 23. percben sikerült egyenlíteni! Toma György jobbról visszatett labdájára Nagy Barnabás érkezett a bal oldalon, és a bal felső sarokba lőtt, 1-1! 

A 26. percben Kovácsréti lőtt 27 méterről, Megyeri fogta a labdát. Toma György lépett be a 16-oson belülre, elesett, és végül ő kapott műesésért sárgát. 

A 36. percben sikerült fordítani! Jaroslav Navrátil kapott remek labdát a jobb oldalon, levette a labdát, majd egy szép csel után lőtt, a labda megpattant egy védőn, és a kapuban landolt, 2-1. 

Jokic bólintott centikkel mellé egy szabadrúgást középen az első félidő hajrájában. Bakit kellett hosszasan ápolni az oldalvonal mellett fejsérülés miatt, percekig tíz emberrel játszottunk. Tóth Balázs tolta a felső lécre bravúrral Dzsudzsák lövését a játékrész végén, így maradt a 2-1. 

Szpari helyzettel indult a második félidő, egy szöglet után Nagy D. lőtt az oldalhálóba. Tartottuk az előnyünket, a Debrecen nem tudott helyzetet kialakítani. A 65. percben aztán megduplázta előnyét a Szpari! Jarolav Navrátil lépett ki a jobb oldalon, elemelte a kapus mellett a labdát, majd a kapuba passzolt, 3-1. 

Sajnos Jokic egy beadás után ütközött, megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A 78. percben büntetőt kapott a DVSC kezezés miatt. Dzsudzsák végezte el a 11-est, és a jobb felsőbe lőtt, 3-2. 

A 81. percben nagy helyzet maradt ki, egy bal oldali támadás végén Navrátil érkezett középen, de blokkolták a lövését. Egy perccel később már sikerült betalálni, de les miatt nem adták meg a Szpari gólját. A 89. percben Kovácsréti lőtt nagy helyzetben fölé, majd a hosszabbításban Tóth Balázs hárított bravúrral, így 3-2-re megnyertük a rangadót! 

Tímár Krisztián: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert rosszul alakult a találkozó eleje, és hátrányba kerültünk. De megmutatta a csapat, hogy van tartása, rátettünk még egy lapáttal, és örülök, hogy fordítani tudtunk. Több helyzetünk volt, és 3-1 után kontrából megszerezhettük volna a negyedik gólt is, és korábban eldönthettük volna a mérkőzést. Így sajnos izgulni kellett a végén, de ez egy olyan meccs volt, melyet mindenképp meg kellett nyernünk. 

Máté Csaba: - Ennyi kapott góllal nehéz egy mérkőzést megnyerni. Olyan egyéni hibákat követtünk el, melyeket nem tudtunk kijavítani. Megértjük a szurkolók csalódottságát, mert tudjuk, hogy ez az év egyik legfontosabb mérkőzése volt. Igyekszünk javítani a következő találkozón. 

Vissza