Bár a bajnokság már befejeződött a Nyíregyháza Spartacus II. számára, a csapat három hétig még edzésben marad, csak utána kapnak pihenőt a játékosok. A hétvégén pótoltak elmaradt mérkzőéseket, így a csapat végül az 5. helyről várhatja a tavaszt.

- Vegyes érzések vannak bennem az őszi szezon után. Több változás is volt a második csapat keretében nyáron. Szabó Bálint Újpestre távozott és nagy örömünkre játszik is az élvonalban, Sényőre ment Szondi Levente, Sztankó Dávid, Sógor Csaba, Panyi Attila pedig Hatvanban szerepel, mindannyian lehetőséghez is jutnak az NB-III-ban. Pataki Bence rendszeresen futballozik a Szpari NB-II-es gárdájában, Oláh Benjámin is bemutatkozhatott a másodosztályban, ami azt mutatja, hogy az elmúlt évben valamit jól végeztünk,hiszen mindannyian magasabb osztályba kerültek. Természetesen őket pótolni kellett, amit nagyrészt sikerült is. Mivel tartalék csapatról van szó, az eredmény másodlagos, két fontos tényező van amit nekünk teljesíteni kell: a játékosok fejlesztése, és azoknak a visszajátszóknak a segítése, akik sérülés után térnek vissza - mondta Tudja Dávid vezetőedző. 

A teljesítmény hullámzó volt ősszel, de az ellenfelek is jobban készültek a Spartacus II. ellen. 

- Ez a hullámzás annak is köszönhető, hogy ősszel az első fordulókban akik sérülés után tértek vissza, még nem tudtak úgy teljesíteni ahogy vártuk. A játékkal ekkor sem volt probléma, voltak helyzeteink, de azok kimaradtak. Maradt bennem hiányérzet ezen a területen, legalább 10-15 góllal többet szerezhettünk volna ősszel - tette hozzá a tréner. 

A keret tagjai a téli szünetre egyéni edzéstervet kapnak, majd január elején kezdődik a felkészülés. Már egyeztetnek leendő ellenfelekkel, szeretne a Szpari II. magasabb osztályú csapatok ellen pályára lépni edzőmeccseken.  

Vissza