Jól sikerült felkészülés, jó rajt az Újpest ellen, az azonban már soha nem derül ki, mire lett volna képes tavasszal a Nyíregyháza Spartacus női együttese. A járvány miatt befejezettnek nyilvánították a szezont, a csapat pedig így nem harcolhatott a dobogóért. Pedig minden esélye megvolt arra, hogy ott végezzen.

- Kíváncsi lettem volna a folytatásra, mert jó formában voltunk, de a járvány közbeszólt. Az egészség a legfontosabb, a szövetség pedig ezt figyelembe véve döntött – mondta Szilágyi Krisztián vezetőedző.

A tréner számára nem volt idegen lányokkal dolgozni, mert az iskolában ahol tanít, ő indította el a női focit.

- Nem volt furcsa, de felnőtt lányokkal nem dolgoztam korábban együtt, teljesen más mint utánpótlás edzést, vagy fiú edzést tartani. Partnerek voltak a lányok a munkában, és ahogy teltek a hetek, egyre jobban összecsiszolódtunk. Nagyon szerethető csapatom van, megtaláltuk a közös hangot, és becsületesen dolgoztak az edzéseken. Biztos vagyok abban, hogy ennek meg is lett volna az eredménye tavasszal. De a befektetett munka nem vész el, majd a következő szezonban bizonyítunk – tette hozzá a tréner.

Több meghatározó játékos sérülés miatt hiányzott a csapatból, ez komolyan hátráltatta az együttest.

- Az ősz biztosan másként alakul, ha nem dőlnek ki kulcsjátékosok. Őket nehéz pótolni, de annak nagyon örülök, hogy így saját nevelésű fiatalok is bemutatkozhattak a felnőtt gárdában, és helyt is álltak. Ez a jövőre nézve bíztató, és azt igazolja, hogy jó munka folyik az utánpótlásban is – mondta Szilágyi Krisztián.

A játékoskeret tagjai jelenleg még dolgoznak, szintentartó edzéseket végeznek a lányok, majd egy rövid szünet után kezdődik a nyári felkészülés.

Vissza