Az első felkészülési mérkőzését játszotta a Nyíregyháza Spartacus.

A 2x60 perces találkozón a Putnok volt az ellenfél. A Szpariban Artner Dávid, Girdán Levente és Farkas Bendegúz személyében több fiatal próbajátékos is szerepelt, illetve a második félidőben a Szpari II. játékosai közül is többen pályára léptek. 

A 6. percben vezetést szereztek a mieink, Adamcsek Máté csapott le a kapusról kijövő labdára, és a hálóba passzolt, 1-0. A folytatásban Sigér lőtt alig mellé, majd a másik kapu előtt Gengeliczki mentett szépen becsúszva. A 24. percben egyenlített a Putnok, Nagy jobbról keményen belőtt labdája pattant a kapuba, 1-1. Szokol ívelése után Novák csúsztatott, de Pápai biztosan fogta a labdát, míg a másik oldalon Hadházi lövését blokkolta Papucsek. A 40. percben remek akció után Szerető lőtt jobbról, éles szögből centikkel mellé. A 46. percben Szertő indította remekül Adamcseket, utóbbi a középen érkező Artner elé tálalt, de nagyot mentett a kapus és a védelem. A szögletet Vass Patrik ívelte be, Novák Csanád pedig a kapuba lőtt, 2-1. Buda próbálkozása kerülte el a kaput, a nagy meleg ellenére becsülettel küzdöttek a csapatok. Az 50. percben Vass Patrik passzolt Adamcsek Mátéhoz, aki felpörgette a labdát, majd 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 3-1. Egy perccel később Szerető Krisztofert buktatták a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Szerető a léc alá vágta, 4-1. A végére jutott a nyíregyházi tűzijáték, majd Artner előtt adódott lehetőség, és Szics lövését tolta ki Fejér, így az első félidőben több gól nem esett. A második játékrész Farkas lövésével indult, mely elkereülte a kaput. Kovács is mellé lőtt, Gresó beadásáról pedig lemaradt Girdán a hosszú oldalon. A 75. percben Gresó Mátyás a bal oldalon szép csellel becsapata védőjét, majd kilőtte az alsó sarkot, 5-1.

Pantovic majd Girdán lövését hárította bravúrral a kapus, nagy volt a Szpari fölénye. Ez a 80. percben góllá érett, egy szép Pantovic-Girdán összjáték után előbbi passzolt pontosan középre, Kovács Ádám pedig a kapuba passzolt, 6-1. Kardos lőtt két szép csel után, fogta a labdát a putnoki kapus. A 97. percben Farkas lőtt egy szöglet után mellé, majd Pantovic Nikola remek indítása után Kovács Ádám csapta be védőjét, és a kapuba lőtt 14 méterről, 7-1. 

A 102. percben Pataki bombáját ütötte ki a kapus, majd Pantovic ismétlése a blokkról vágódott le. Újra Pataki tesztelte a hálóőrt, ezt a csatát is Kosztyu nyerte. A 110. percben viszont Kovács Ádám indult el, majd 16 méterről kilőtte a felső sarkot, 8-1. A 120. percben a remekül játszó Pantovic levette a labdát, majd azonnal lőtt, de bravúrral védett a kapus, így maradt a 8-1. A Szpari biztosan győzött. 

Nyíregyháza Spartacus - Putnok 8-1 (4-1)

Nyíregyháza 1. félidő: Fejér - Szokol, Gengeliczki, Papucsek, Jánvári, Vass, Sigér, Szerető, Artner, Novák, Adamcsek

Nyíregyháza 2. félidő: Nagy S. - Farkas B, Szokol(Tudja), Szűcs, Sigér(Kardos), Girdán (Oláh), Márkus, Pantovic, Pataki, Gresó,, Kovács Á.

vezetőedző: Feczkó Tamás 

Gól: Kovács Á(3), Adamcsek (2), Novák, Szerető, Gresó

 

Vissza