Dala Martin személyében egy újabb fiatal kapus érkezett a Nyíregyháza Spartacushoz. A Fehérvár FC 19 éves hálóőre kölcsönbe került a Szparihoz. A korosztályos válogatott hálóőr 190cm magas, és az NB-II-ben már védett korábban a Budaörs színeiben, és az NB-I-es Fehérvár keretében is többször kapott helyet. Megfelel a fiatal szabálynak, így több NB-II-es klub szerette volna megszerezni.   

- Szerettem volna egy nagy múlttal rendelkező csapatban játszani, és a Nyíregyházánál éreztem, hogy bíznak bennem. Figyelemmel követtem az átigazolásokat, és láttam, hogy mekkora erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy egy eredményes gárda jöjjön létre. A klub sportigazgatója, és a szakmai stáb tagjai is többször kerestek, személyesen beszéltek velem, ez is befolyásolta a döntésemet -  mondta Dala Martin.

Dala Martin érkezésével teljes kapusposzton a Nyíregyháza Spartacus kerete, Fejér Béla és Bese Balázs bevethető még ezen a poszton. A korábbi kapusok közül Talián László Cigándra igazolt, Szondi Levente kölcsönbe kerül Sényőre, hogy minél több tapasztalatot szerezhessen fiatalként az NB-III-ban, míg Hrabina Alex máshol folytatja.  A kapusedző, Miski Zoltán bízik abban, hogy jól teljesítenek majd a játékosok.

- Mind a három kapus nagyon jó alany, szeretnek dolgozni. Béla a tavaszi sérülése után Darabos Balázzsal végzett külön edzéseket, és százszázalékos állapotban tért vissza a nyári szünetről. Balázs fiatal kora ellenére már rutinosnak számít, számos NB-II-es meccsel a háta mögött, korosztályos válogatott volt, csakúgy mint Martin, aki 15 éves korától kezdve mindegyik korosztályban tagja volt a nemzeti csapatnak. Három jó képességű kapusunk van, azért dolgozunk, hogy jól teljesítsenek a bajnokságban - mondta Miski Zoltán kapusedző. 

Vissza