Néhány poszton változott a Szpari kezdője a legutóbbi találkozóhoz képest, Zoran Kostic és Szalai Vilmos is a kezdőben kapott helyet. Törtei Tamás viszont kimaradt, komoly sérülést szenvedett edzésen, úgy tűnik műteni is kell. 

Kazincbarcika - Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-1)

Kazincbarcika, 600 néző

Jv: Böcskei Balázs (Kovács II, Török)

Kazincbarcika: Varga - Szemere, Czető, Nagy, Lakatos (Privigyei a szünetben), Irhás, Dobos, Illés, Lipusz (George 82.p), Farkas, Lukács (Faggyas 58.p)

edző: Vincze Richárd

Nyíregyháza: Perger - Szokol, Rubus, Rakovic, Farkas - Szalai (Ramos a szünetben), Abdouraman, Zofcák, Kostic - Rezes(Kapacina 88.p), Pölöskey (Pálinkás 79.p)

vezetőedző: Mátyus János

Már a találkozó előtt rendeztek egy összecsapást. A Nyíregyházáról érkezett szurkolókat néhány maszkot viselő drukker megtámadta, a rendőröknek könnygázt is be kellett vetniük. A mérkőzést a Kazincbarcika kezdte, de a Nyíregyháza lépett fel támadólag. Előbb egy szépen kidolgozott akció végén Rezes lőtt mellé, majd Kostic előtt adódott nagy lehetőség, de ő is pontatlanul célzott. A 8. percben egy szöglet után Abdouraman fejelt fölé, a következő beadás végén pedig Pölöskey próbálkozott, de neki sem sikerült bevennie a hazai kaput. Támadásban marat a Szpari, és egy remek Zofcák-Pölöskey összjátékot követően utóbbi lőtt 18 méterről, a hazai kapus bravúrral hárított. Szalai ezúttal a középpályán kapott helyet, egy kemény belépő után ő kapta a találkozó első sárga lapját. Nem sokkal később egy mezőnyben elkövetett szabálytalanság miatt Rakovic is csatlakozott hozzá. A Nyíregyháza már a középpályán megszűrte a hazai akciókat, így az első harminc percben Pergernek nem volt dolga a kapuban. Elől egy szöglet után ismét Abdouraman emelkedett a legmagasabbra, de fölé fejelt. A játékrész végére felpörögtek az események, előbb Perger lépett ki jó ütemben egy hosszú indításnál, majd a másik oldalon Kostic szép cselei után Pölöskey került nagy helyzetbe, de a rossz talajon felpattant a labda, így a támadó közelről fölé lőtt. A 45. percben viszont megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. Zofcák beadása után Kostic ugyan még a kapufát találta el, a kipattanó után azonban Igor Zofcák Rezes Lászlóhoz passzolt, aki a kapuba lőtt, 0-1. Ezzel zárult az első félidő, soha rosszabb befejezést! A szünetben mindkét tréner cserélt, a Szpariba Ramos állt be Szalai helyére. A második félidő első percei nem hoztak helyzetet, mezőnyjáték folyt. Az első lehetőség a Szpari előtt adódott, egy gyors akció végén Pölöskey lőtt, a hazai kapus azonban hárított. Kevés eseményt hozott a játékrész, a Nyíregyháza biztosan őrizte előnyét. A sárga laposok száma viszont tovább nőtt, Zofcák és a reklamáló Kostic is kapott egy-egy lapot. A hajrára enyhe mezőnyfölénybe került a KBSC, Faggyas szélről leadott lövése után az oldalhálóba vágódott a labda. Gólt nem hozott a félidő, a Nyíregyháza Spartacus teljesen megérdemelten megnyerte a találkozót. 

Mátyus János: Lehet, hogy nem ez volt a legjobb meccsünk mióta itt vagyok, de maximálisan elégedett vagyok a játékosok hozáállásával. Ha a helyzeteinket jobban kihasználjuk, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Törtei Tamásnak az egész csapat nevében gyógyulást kívánunk ! A csapatkapitányunknak elszakadt a keresztszalagja, sajnos több hónap kihagyás vár rá.

 

Vissza