38 meccs, 13 győzelem, 11 döntetlen, 14 vereség. A 10. helyen zárta a Nyíregyháza Spartacus a 2021-2022-es idényt. Bár a tavasz jól indult, később a csapat komoly hullámvölgybe került.

- Két részre bontanám a tavaszi idényt. Az első rész a válogatott szünetig, a Vasas meccsel bezárólag tartott. Ekkor a második helyen voltunk a tavaszi tabellán kilenc forduló után. Addig amit felépítettünk működött, jól nézett ki. A tavasz második fele viszont horrorisztikus volt. Olyan csapatokat nem sikerült legyőznünk, ahol mi voltunk az esélyesebbek, a felállt védelmeket nem tudtuk feltörni. A játszó csapatok ellen, mint a DVTK, vagy a Kecskemét, ott mi is jobb teljesítményt tudtunk nyújtani, ilyen minőségi játék kellett volna egész évben, hogy előrébb végezzünk – értékelt Feczkó Tamás vezetőedző.

A keretben lesznek változások, már megkezdődtek a tárgyalások.

- Mivel a kontrajátékunk dominált, kellenek olyan minőségi játékosok, akik a mélyen védekező csapatok ellen is hatékonyak. Amikor idejöttem, azt mondtam, a Szpari a nevek alapján komoly támadósorral rendelkezik, mégis 15 mérkőzésen nem rúgott gólt a csapat, így el kell gondolkodni azon, hogy lehet, hogy csak nevek ügyében volt jó a támadósor. Kellenek olyan rutinos emberek, akikre felnézhetnek a többiek, tanulhatnak tőlük, akik példaképek lehetnek, és kellenek sikerre éhes fiatalok is. Egy csapat vázát viszont a 25-29 év közöttieknek kell alkotni, ebből van nálunk kevesebb, így az igazolásoknál ezt is figyelembe kell venni. Vannak hiányposztjaink, azon dolgozunk, hogy ezt minél hamarabb megoldjuk, valamint a lejáró szerződésű játékosokkal is egyeztetünk, hogy kik azok akik maradnak – tette hozzá a vezetőedző.

A játékosok június 20-ig kaptak szabadságot, majd kezdődik a felkészülés a következő idényre.

Vissza