Több mint hat évet kellett arra várni, hogy a Nyíregyháza Spartacus újból a Debrecent lássa vendégül bajnoki mérkőzésen. 2014. júliusában az NB-I nyitófordulójában találkozott a két gárda, és bár Seydi révén a Loki szerzett vezetést, a második félidőben Pekár büntetőből egyenlített, így 1-1 lett a végeredmény. A mostani keretből Jánvári Gábor játszott azon a meccsen. 

Vasárnap 27. alkalommal találkozik a két csapat, és ez csak a hetedik meccs lesz, amit a másodosztályban játszanak az együttesek. Az összesített mérleg a Debrecennek kedvez, 14 esetben győztek, hétszer lett döntetlen, és öt esetben diadalmaskodott a Szpari. Utoljára 1999-ben nyert a Nyíregyháza, annak a csapatnak pedig a mostani asszisztensedző, Szatke Zoltán is tagja volt. 

A Debrecen az élvonalból történő kiesése után egyértelműen a feljutást tűzte ki célul, és jelenleg vezetik is az NB-II-es tabellát. Nyolc ponttal szereztek eddig többet a Nyíregyházánál, mely az ötödik. A DVSC kerete sok helyen változott a nyári szünetben. 

Érkezők: Bévárdi Zsombor (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Dzsudzsák Balázs (szabadon igazolható, legutóbb al-Ain - Egyesült Arab Emírségek), Fűzfői Márk (DVSC-DLA), Gróf Dávid (FTC – kölcsönbe), Kerekes Krisztián (DEAC), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki, Görögország – szabadon igazolhatóként), Kovács Róbert (DVSC II – profi szerződést kapott), Pelles Dominik (DVSC-DLA), Pintér Ádám (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Poór Patrik (Paks, szabadon igazolhatóként), Sós Bence (Puskás Akadémia), Tischler Patrik (Kisvárda), Varga József (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda – kölcsönbe)

Távozók: Barna Szabolcs (MTK Budapest), Babatunde Adeniji (nigériai, Kunsan FC – Kína), Belényesi Csaba (DEAC), Bereczki Dániel (KBSC), Burai Erik (DEAC – kölcsönbe), Csősz Richárd (Paks – kölcsönbe), Damásdi Alex (DEAC – kölcsönbe), Gyönyörű Gergő (DEAC – kölcsönbe), Haruna Garba (nigériai, Szucsou Tungvu FC – Kína), Jurij Habovda (ukrán, Torpedo Zsogyino – Fehéroroszország), Kerekes Krisztián (Kecskemét – kölcsönbe), Kovács Péter (Budaörs – kölcsön után ismét kölcsönbe), Kónya Márk (Szolnok), Kóródi Nándor (Szeged – kölcsön után végleg), Luka Milunovics (szerb, Napredak Krusevac – Szerbia), Nagy Sándor (Bp. Honvéd), Nikitscher Tamás (DEAC – kölcsönbe), Szabó Kornél (DEAC – kölcsön után ismét kölcsönbe), Nikola Trujics (szerb, Larisza – Görögország), Szabó Bence (ZTE – szabadon igazolhatóként), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A mérkőzés iránt hatalmas az érdeklődés, és az alábbi időpontokban elővételben is megvehetők a belépők a Városi Stadionban. 

2020.október 21. 16.00-19.00 között

2020.október 22. 16.00-19.00 között

2020.október 23.(munkaszüneti nap)  10.00-13.00 között

A belépők a kanyarba - és így a szabályok értelmében az azonos besorolású vendég szektorba is - 500 Ft-ba kerülnek, míg a tribünre szóló jegyeket 1000 Ft-ért lehet megvásárolni.

Vissza