Túlzás lenne azt állítani a Szpari-Csákvár meccsekre, hogy komoly múltra tekintenének vissza. 2016-ban találkoztak először a felek bajnokin, azóta pedig hat meccset játszott a két gárda. Kétszer a Spartacus nyert, háromszor lett döntetlen, és egyszer győztek a csákváriak - egy éve. A vasárnapi vendég ősszel komoly meglepetést okozva vezette is a tabellát, jelenleg is a harmadik helyen áll. 17 meccsből 10 esetben győztek, egyszer játszottak döntetlent, és hatszor kaptak ki. Utoljára épp szerdán, Budaörsön. Hermány Bencét a nyíregyházi szurkolók is ismerhetik, korábban védett a Szpariban. 

- Biztos vagyok benne, minden játékosom átérzi a mérkőzés súlyát. Tisztában vannak vele, hogy magasra tették a lécet, de ha októberben át tudták ugrani, most is képesek rá. Szóval nem feltartott kézzel utazunk Szabolcsba - nyilatkozta csapata honlapján Visinka Ede, az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője. 

A Szparinál a három győzelem után érthetően jobb a hangulat. A klubhoz megérkezett egy része azoknak az új orvostechnikai eszközöknek, melyek a rehabilitációban és a megelőzésben is segítenek. Néhány játékos kisebb sérülését a napokban már ezzel kezelték. Jó hír, hogy Starosta Dávid lábát nem kell műteni, de bokasérülése miatt az őszi hátralévő mérkőzéseken nem játszhat, a felkészülés kezdetére viszont rendben lesz.  

- Jó úton járunk, szereztünk három mérkőzésen kilenc pontot, de nagyon fontos lesz a vasárnapi mérkőzés. Hazai pályán játszunk, bízom abban, hogy a közönséget is ki tudjuk szolgálni, és további pontokat gyűjtünk - mondta Lengyel Roland, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.  

A vasárnapi mérkőzés 13 órakor kezdődik, a Nyíregyháza Spartacus FC pedig a teljes jegybevételt felajánlotta a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézménynek. 

Vissza