Mint ismeretes az MTK – Nyíregyháza Spartacus mérkőzés kapcsán az MLSZ a következő határozatot hozta: „A FEB az MTK-Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát "szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet, az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

A határozat kézhezvételét követően a Szpari vezetése tárgyalást kért, amelyre a tárgyalást megelőző napon telefonos meghívást kapott. A klubot képviselő Dr. Elbert Gábor, sportszakmai ügyvezető és Dr. Sarkadi Zoltán ügyvéd érvelésében többek között a következő elemek szerepeltek: a Szpari szurkolóinak magatartása az MTK elleni mérkőzésen nem, hogy nem botránkoztatott meg másokat, hanem egyenesen kivívta a teljes hazai futballtársadalom, a sportsajtó, sőt a mérkőzést közvetítő M4 kommentátorának - ami a linkre kattintva nézhető meg -  és több MLSZ-vezető elismerését is.

https://www.youtube.com/watch?v=giOjG4qdz7Q

- A Szpari ebben a szezonban még nem volt büntetve, így a büntetés mértéke túlzott.

- Az NB2-ben a Szparinak van a legnagyobb és leglelkesebb szurkolótábora, és az ilyen döntések elriasztják a szurkolóinkat a mérkőzésekről.

- „az ellenfél egyik játékosának szidalmazása” akkor következett be, amikor az adott játékos, a játékvezető által meg nem torolt szándékos könyöklését követő kifütyülése kapcsán, a játékos félre nem érthető módon mutatott ki a Szpari szurkolóinak, tehát a szurkolók magatartása okozat, amelyet az ok vizsgálata nélkül szankcionálni legalábbis érdekes.

- A FEB határozata nem életszerű, nem segíti a magyar futballt és a stadionokba járó szurkolókat elriasztja, nem segíti a stadionok megtöltésére törekvő klubok és az MLSZ munkáját sem.

A FEB az eredeti határozatot a tárgyalást követően helyben hagyta, nem vette figyelembe a Nyíregyháza Spartacus érveit.

A Szpari vezetése továbbra is úgy gondolja, hogy egy igazi klub nem elképzelhető komoly, nagy létszámú és hangos szurkolótábor nélkül, és bízik abban, hogy az eddigiekhez hasonlóan minden NB2-es fordulóban a nyíregyházi városi stadionban lesz a legtöbb szurkoló, sőt a Kazincbarcika és az MTK elleni idegenbeli mérkőzésekhez hasonlóan vendégként is 90 percen keresztül, sportszerűen és jól hallhatóan bíztatja a tábor a csapatot és semmi nem szegi kedvét!

Délután arról is döntött a FEB, hogy Forró Gyula a legutóbbi kiállítása után három mérkőzésre szóló eltiltást kap. 

Vissza