Ezúttal nem esett az eső, így pályára léphettek a csapatok az ötödik forduló elmaradt mérkőzésén. 

FC Ajka  - Nyíregyháza Spartacus FC 3-4 (2-3)

Ajka

Jv: Böcskei Balázs (Bede Tamás, Rózsa Dávid)

Ajka:  Horváth D.– Köles (Nagy I. 81.), Horváth P., Görgényi,  Csemer, Kenderes, Stoacovici , Nagy M., Soltész (Molnár 77.),  Nagy E. (Lengyel 46.), Csizmadia

vezetőedző: Kis Károly

Nyíregyháza: Jova – Svedyuk, Fodor, Végső, Gulyás, Papp (Busai 60.), Ötvös, Kovács N., Sinanovic, Hornyák( Pejovic 84.), Tóth B.

vezetőedző: Zoran Spisljak

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, az 5. percben egy balról érkező bedobás után Nagy M. fejelt kapura, ezt még hárította Jova, de a kipattanót Nagy belőtte, 1-0. Egy perccel később viszont egyenlített a Szpari, Sinanovic Sinan szabadrúgása után Hornyák Marcell 14 méterről fejelt a felső sarokba, 1-1! A következő találatra sem kellett sokat várni, a 8. percben Csizmadia lőtt 21 méterről a felső sarokba, 2-1. Rögtön jöhetett volna megint az egyenlítés, mert Tóth Barnát buktatták, 11-es! A büntetőt Papp Máté fölé lőtte. A 22. percben jött az egyenlítés, Végső Előd remek indítása után Hornyák Marcell adta be balról a labdát és Kovács Norbert kapásból a léc alá lőtt, 2-2. A 39. percben már a Szpari vezetett, egy jobb oldali szabadrúgás után Tóth Barna fejelt a kapuba, 2-3. Az első félidőben több gól nem született. Fordulás után egyenlített az Ajka, Nagy M. másodszor volt eredményes, egy szép összjáték után középről lőtt a kapuba, 3-3. A 80. percben aztán megszerezte a győztes gólt a Nyíregyháza! Hornyák Marcellt buktatták a 16-oson belül, a büntetőt pedig Jova Levente értékesítette, így a kapus góljával a Nyíregyháza Spartacus 4-3-ra győzött Ajkán.  

Zoran Spisljak: –  Magas szintű, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők, megérdemelte volna mindkét fél a három pontot. Ha két csapat ennyire gólra törően játszik, ez jön ki belőle – ma ebből mi jöttünk ki jobban.

Vissza