A szegediek jelenleg az utolsó helyen állnak a labdarúgó NB-II-ben, így a Nyíregyháza Spartacus számára kötelező a győzelem. Véber György vezetőedző szerint egy siker nagyon nagy lökést adna pszichésen a játékosoknak.

- Folyamatosan mondom a játékosoknak a héten, hogy mindenki úgy készüljön, mintha élete mérkőzését vívná. Ha nem ilyen a hozzáállás, és nincs meg a vezető gól, az az egyébként is megtépázott önbizalmunkat tovább rontja. A csapatnak ez az egy problémája van jelenleg, hogy olyan görcs van a játékosokban, amit egy győzelem tudna feloldani. A munkát mind fizikálisan, mind taktikailag, technikailag nagyon jól elvégzik, de egyelőre ennek semmi látszata eredményességben. Azt várom, a hétvégén ez a gát átszakad, és ez egy olyan lökést ad a hátralévő két mérkőzésre, hogy megszerezzük a kitűzött 9 pontot, és ezzel megmarad a realitása, hogy a célunkat elérjük – mondta Véber György vezetőedző.

A keret tagjai közül Rezes László biztosan nem játszhat, a támadó Békéscsabán esett rá a vállára, és részleges izomszakadást szenvedett. Egyelőre úgy tűnik, műteni nem kell, és a játékos bízik abban, még pályára léphet az ősszel. Jó hír viszont, hogy Szécsi Márk bevethető állapotban van, a vártnál sokkal gyorsabban gyógyul a bokája, és ma már a többiekkel edzett. Rubus Tamás a héten egy elismerést vehetett át, őt választották 2016 legjobb labdarúgójának Nyíregyházán, ami jól esett a lelkének.

- Főleg egy ilyen periódus után, mivel nyolc meccse nem nyertünk. Ez most egy kis pozitív töltetet adott, de a legfontosabb az, hogy a hétvégén nyerjünk. Lassan három és fél éve vagyok itt, és ilyen sikertelen szériára nem volt példa, engem is, és a többieket is megvisel. Azon vagyunk, hogy a SZEOL ellen ez megszakadjon. Két-három győzelemmel vissza lehet kerülni az élmezőny mögé – mondta Rubus Tamás játékos.

A SZEOL elleni, utolsó hazai találkozón az ajándéksátornál egy dobozt helyez majd ki a Nyíregyháza Spartacus, ahová várják a szurkolók pénzbeli adományát. A klub a Kelet-Magyarországgal közösen Karácsony kapcsán jótékony célra fordítja a bevételt.  

Vissza