Hornyák Marcell a 2019/2020-as – rövidített - idényben sem tétlenkedett. A Nyíregyháza Spartacus FC támadója többször került be az adott forduló válogatottjába, összesen 15 gólt szerzett, ezzel holtversenyben a góllövő lista élén végzett a budafoki Kovács Dáviddal. Bár hivatalosan a félbeszakadt szezon miatt nem hirdetnek bajnokot és gólkirályt sem, azért számunkra Marci az idény gólkirálya. Többször is duplázott a bajnokság során, két gólt lőtt a Vác, a Haladás, a Soroksár és a Kazincbarcika ellen is. 

- Természetesen a lőtt gólok számával elégedett vagyok, lett volna még hátra kilenc találkozó, ott még szerettem volna néhányszor betalálni. A gólkirályi címet a szezon előtt kitűztem magam elé, sajnos így furcsán alakult a vége. Tavaly 16 találatig jutottam, természetesen ezt szerettem volna túlszárnyalni. Nincs más választás mint előre tekinteni, és jövőre is az első helyen akarok végezni – mondta Hornyák Marcell.

A csatár örült annak, hogy edzőmeccsen már pályára léphettek, és kicsit visszatért minden a régi kerékvágásba. És ha már játszott a Sényő ellen, bizonyította, hogy a két hónapos szünet alatt sem felejtett el gólt lőni. Ő szerezte az első találatot. 

Vissza