Nehézkesen indult a bajnokság a női csapat számára. A mieink két vereséggel rajtoltak, majd a következő ellenfelet, a Bodon FC-t kizárták. Jött egy bajnoki szünet is, majd az Eger legyőzése után a Nyírbátor elleni meccsel folytatódott volna a szezon, de a bátoriak sem tudtak kiállni. Így hiába a nyári felkészülés és a sok edzőmeccs, szeptember óta alig volt találkozója a Szparinak. 

- Természetesen ez nagyon rosszul jött, és most egy jó formában lévő Nagykáta vendégei leszünk a hétvégén. Próbáltunk edzőmeccseket lekötni, de kevés így szezon közben a lehetőség. Utánpótlás terén viszont nagyon jól állunk. Az U19-es, U16-os és U14-es együttesünk is remekül szerepel, folyamatosan játékban vannak, és soha nem látott létszámban dolgozhatunk. Sok olyan tehetségünk van, akikre építve egy ütőképes felnőtt gárdánk lehet. Ráadásul beindult az U11-es Bozsik korosztályunk is, két csapatunk is van, az U13-as lányok pedig a megyei bajnokságban szerepelnek, ahol fiúk ellen futballoznak - mondta Sánta Tibor szakágvezető. 

A Szpari női játékosai közül már az elmúlt években is sok tehetség került ki. 

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy Dobó Nagy Boglárka, Tuza Petra és Katona Flóra is tagja a korosztályos válogatottaknak, előbbi kettő pedig már az NB-I-ben bemutatkozhatott. Nálunk kezdték a futballt, és ez ösztönzőleg hathat a többiekre is, hogy Nyíregyházáról el lehet jutni a nemzeti csapatig - tette hozzá Sánta Tibor.  

Vissza