Elfogadta a Nyíregyháza Spartacus FC nevezését az MLSZ Versenybizottsága, az erről szóló határozat pénteken megérkezett a klubhoz. A Szpari a versenykiírásban foglaltaknak mindenben eleget tett, így elindulhat a 2019/2020-as NB-II-es bajnokságban. 

A szakmai stáb közben azon dolgozik, hogy erős játékoskeretet állítson össze. 

- Sok labdarúgóval találkoztam az elmúlt két hétben, és tárgyaltunk a közös folytatásról. Főleg a támadó szekciót és a középpályát szeretnénk megerősíteni, rövidesen megállapodásokat is köthetünk. Tudják a játékosok a céljainkat, szeretném, ha tiszta fejjel döntenének. Ahogy már bejelentettük, néhány labdarúgó elhagyja a Spartacust, és lesznek még akiktől elválunk. Egyeztettünk velük, és mivel kevesebb szerep jutott nekik az elmúlt idényben, abban maradtunk, mindkét félnek jobb, ha olyan csapatban játszanak, ahol rendszeresen pályára lépnek - mondta a keretet illetően Zoran Spisljak vezetőedző. 

A felkészülés során ismét több lehetőséget kaphatnak a saját nevelésű fiatalok. 

- A téli időszakhoz hasonlóan most is sok edzőmeccset tervezünk, szeretném, ha a saját nevelésű fiatalok is minél több játékpercet kapnának. Még szorosabb lesz ugyanis a kapcsolat az U19-es együttessel, már a felkészülést is többen a felnőtt kerettel kezdik. Összesen kilenc edzőmérkőzésünk lesz, komoly ellenfelekkel szemben - mondta Zoran Spisljak. 

A csapat június 24-én kezdi a munkát, az első edzőmérkőzés pedig július 3-án lesz a Szolnok ellen. 

 

Vissza