A Szpari szurkolók - és Lengyel Roland vezetőedző számára is - emlékezetes volt 2018. október harmadika. A tréner irányításával 6-3-ra győzte le a Békéscsabát a Nyíregyháza Spartacus egy remek mérkőzésen. 

Azóta sok meccset játszott mindkét gárda, vasárnap pedig 34. alkalommal találkoznak a felek Békéscsabán. 15 esetben a Spartacus győzött, nyolcszor az Előre, tíz meccsen pedig döntetlen lett a végeredmény. Ősszel 3-0-ra a Szpari nyert a Városi Stadionban Hornyák Marcell, Sinanovic Sinan és Kártik Bálint találataival. Vasárnap csak utóbbinak van esélye a gólszerzésre, mivel előbbi kettő eltiltás miatt nem játszhat. 

- Egy szervezett, harcos csapatot szeretnék látni a Békéscsaba ellen, mely hasonlóan támad mint legutóbb a Soroksár ellen, de teljesen más felfogásban védekezik. A felkészülési mérkőzéseken bizonyította a csapat, hogy képes erre. Jó mérkőzést várok, nagy hagyománya van a két gárda összecsapásának, Békéscsabán mindig nehéz pontokat szerezni, de ez a célunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, vannak eltiltottjaink, de elég hosszú ahhoz a keretünk, hogy egy masszív, jó együttest küldhessünk pályára, mely eredményes – mondta Lengyel Roland vezetőedző.

A Békéscsabánál nem volt nagy változás a téli szünetben. A Szparitól Polényi Gábor az Előrébe igazolt, Gránicz Patrik (ETO FC Győr), Lukács Raymond (Kazincbarcika), Oláh László (Ajka) érkezett és Szélpál Norbert (Paks) távozott. Az első fordulóban 0-0-ás döntetlent játszottak a Vasas ellen idegenben, a tabellán pedig a 10. helyen állnak 29 ponttal a csabaiak. A Békéscsaba-Nyíregyháza találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik.  A vendég drukkerek a számukra kijelölt, Munkácsy Hotellel ferdén szemben található őrzött parkolóban, biztonságos körülmények között állíthatják le gépjárműveiket és a Kórház utcán átkelve, a 1-es számú kapun léphetnek be a mérkőzésre. A parkolás ingyenes. A vendég szektorban büfé üzemel és mellékhelyiségek is biztosítottak. A tribün megnyitott részén 216 ülőhely (fehér színű) áll rendelkezésükre. 

Vissza