Zártkapus edzőmérkőzésen lépett pályára az NB-I-es Mezőkövesd ellen a Nyíregyháza Spartacus.

Rosszul indult a meccs a Szpari szempontjából, az 5. percben Szeles Tamás 20 méteres lövése középen megpattant egy védőn, és így becsapva a balra vetődő Jovát a jobb sarokba hullott a labda, 1-0. Azonnal egyenlíthetett volna a Spartacus, Starosta passza után Hornyák lőtt 18 méterről alig fölé. A 10. percben egy újabb támadás után Tóth Barna lőtt a jobb oldalról, a kapufát találta el nagy erővel. Többet birtokolta a labdát a Nyíregyháza, a hazaiak kontrákkal veszélyeztettek. A 27. percben Jova fogott magabiztosan egy távoli lövést, majd egy közeli próbálkozás ment mellé. A 31. percben egy beívelés után Hornyák lőtt kapásból, fordulásból, de blokkoltak a védők. A másik oldalon Kártik is jó ütemben mentett, kiegyenlített volt a találkozó. A 41. percben Jova Levente védett bravúrral egy közeli lövést, mely után Fodor tisztázott. Az első félidő nem hozott több gólt, így a Mezőkövesd vezetett 1-0-ra. 

A szünetben kettőt cserélt Zoran Spisljak, Rezes László és Tóth Ádám érkezett. Szpari lehetőséggel indult a második játékrész, a 47. percben egy szöglet után Rezes fejelt mellé. Két újabb nyírségi sarokrúgás következett, de nem sikerült egyenlíteni. Szakadó eső nehezítette a játékosok dolgát, de a csúszó fű sem zavarta Jovát, aki biztosan fogta Pekár lövését. Az 56. percben Pejovic vállalta el 35 méterről, mellé ment a labdája, csakúgy mint pár perccel később Pekár próbálkozása a Szpari kapujánál. Tóth Ádám kapott egy rúgást, Kovács Norbert érkezett a helyére. A 82. percben egy hazai kontra végén Jova mentett, a kipattanó után pedig a felső lécről vágódott ki a labda. Az eredmény nem változott, egy kiegyenlített meccsen a Mezőkövesd 1-0-ra győzött. 

Mezőkövesd Zsóry FC - Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)

Nyíregyháza: Jova - Svedyuk, Fodor, Pejovic, Gulyás, Kovác, Végső, Kártik (Papp M. 85.), Starosta (Tóth Á. a szünetben (Kovács N. 70.)), Hornyák (Rezes a szünetben), Tóth B. 

Zoran Spisljak vezetőedző: - Egyenrangú ellenfelei voltunk a Mezőkövesdnek, megvoltak a helyzeteink is, sajnos ezeket nem sikerült gólra váltani. De megmutatta a csapat, hogy van karaktere, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. 

Vissza