Sényőn lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus felkészülési találkozón.

Sényő – Nyíregyháza Spartacus  1-2 (1-2)

Nyíregyháza: Fadgyas (Miski 60.) – Svedyuk (Trencsényi 60.), Fodor (Végső 60.), Jánvári (Papp 60.), Galambos (Magyar 60.), Papucsek (Kártik 60.), Farkas (Starosta 60.), Sinanovic (Hamed 60.), Ötvös (Gyurján 60.), Kalocsai (Kovács 60.), Hornyák (Vasiljevic 60.)

vezetőedző: Gálhidi György

Gólszerző: Klepács illetve Ötvös (2)

A találkozó elején kiegyenlített volt a játék, majd a 8. percben 18 méterről szabadrúgást végezhetett el a Sényő, és Klepács a kapu felső sarkába csavart, 1-0. Ötvös próbált egyenlíteni , 28 méteres lövése azonban pontatlan volt. A 16. percben Sinanovic passza után Hornyák tűnt el középen gyanús körülmények között, majd a szöglet után Papucsek próbálkozott, de védett Gazsi. A 24. percben aztán Sinanovic ívelte be jobbról a labdát, Hornyák Marcellt pedig ellökték középen, 11-es. A büntetőt Ötvös Bence értékesítette, 1-1. Két perccel később Ötvös csavart mellé a 16-os sarkáról.  A hajrában előbb a Szpari kapuja előtt alakult ki kavarodás, majd Galambos lövését vetődve hárította Gazsi. A 45. percben a jól játszó Ötvös Bence harcolt ki szabadrúgást a kaputól 19 méterre, és nagy erővel a léc alá csavart.

A második félidő egy Ötvös helyzettel indult, de bravúrral védett a kapus a közeli lövésnél. Az 55. percben egy szöglet után Farkas lőtt, de jócskán fölé szállt a labdája, majd egy perccel később Hornyák lépett ki középen, de a lövés előtt a földre került, ezúttal nem kapott büntetőt. A 66. percben Kovács ment el a jobb oldalon, lövését kiütötte Gazsi. Fölényben játszott a Szpari, és irányította a meccset. A 75. percben nagy helyzet maradt ki, Kártik lövését kiütötte Gazsi, Hamed érkezett, de az ismétlést is fogta a Sényő kapusa. A 85. percben egy ellentámadás végén Orosz lőtt 18 méterről, a felső lécet találta el. Azonnal jött a válasz, Gyurján szabadrúgása csattant a bal kapufán, majd Kovács lőtt nagy erővel, a léc alá tartó labdát bravúrral ütötte ki a hazai kapus. Az eredmény végül nem változott, a Szpari 2-1-re győzött. 

Gálhidi György vezetőedző: - Ma több jó dolgot is láttam a csapattól, de van még teendőnk bőven. 

Vissza