Mezőkövesden játszottunk felkészülési találkozót. Esőben kezdtek a csapatok, a mieinknél pedig több olyan játékos is pályára lépett, aki sérülés után jött vissza, illetve az elmúlt időszakban kevesebb bajnokin szerepelt.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Bányai fölé lőtt 16 méterről. A másik kapu előtt Tamás O. passza után Beke lövését blokkolták. Sajnos Tamás Olivér térde a 17. percben egy szabálytalanság után komolyan megsérült, nem is tudta folytatni a játékot. Beke következő lövése szögletre pattant, a sarokrúgás után Alaxai fejelt fölé. Eppel került nagy helyzetbe a 30. percben, kétszer is bravúrral védett Deczki. Pinte 22 méteres próbálkozását is fogta a hazai kapus, kövesdi részről pedig Cibla és Csirmaz előtt adódott lehetőség, de blokkoltak védőink. Az első félidő nem hozott gólt.

A második félidő Eppel fejesével indult, a léc alól tolta ki Winter a labdát. Beke lőtt centikkel mellé 20 méterről, jól kezdtük a játékrészt. Eppel újabb csúsztatása mellé ment, majd Jokic fejesét fogta a kapus. A 72. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, Jokic hazagurításánál Bese nem találta el a füvön megpattanó labdát, mely a kapuba gurult, 1-0. A végére még jutott egy veszélyes Szpari szöglet, de az eredmény nem változott, a hazaiak nyerték az edzőmeccset. 

Mezőkövesd – Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

Mezőkövesd: Deczki (Winter a szünetben) – Csirmaz (Vajda 87.), Kojnok (Ináncsi 22.), Bora, Jova, Zvekanov, Cibla (Cseri 60.), Zachán, Kállai(Bodnár 66.), Bartusz (Szalai 66.), Bányai (Jacsó 66.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Nyíregyháza: Fejér (Bese a szünetben) – Tamás O.( Gengeliczki 18.), Alaxai, Keresztes (Jokic 69.) – Pinte, Kovács M., Radosevic (Katkó 80.), Leoni – Beke (Kovácsréti 65.), Eppel (Oláh 69.), Gresó (Nagy D. 65.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Vissza