A Tállya ellen lépett pályára a Szpari a következő felkészülési mérkőzésén.  Hamed Yasin személyében egy új játékos is a csapattal készül. A szélső pályára is lépett. 

Nyíregyháza Spartacus – Tállya 1-0 (1-0)

Nyíregyháza  1. félidő: Fadgyas – Papp, Papucsek, Jánvári, Galambos, Farkas, Kártik, Ötvös, Sinanovic, Kalocsai, Hornyák

Nyíregyháza 2. félidő:  Fadgyas (Miski) - Svedyuk, Végső, Fodor, Magyar, Vasiljevic, Gyurján (Boda), Tóth Á.(Trencsényi), Lukács (Hamed), Györgyi, Kovács N.

vezetőedző: Gálhidi Görgy   

Gólszerző: Ötvös (28.)

Ötvös lövésével indult a találkozó, majd az első negyedóra végén ismét ő próbálkozott, előbbit fogta a kapus, utóbbinál mellé ment a labda. A 19. percben Hornyák került helyzetbe, az utolsó pillanatban Szegedi – aki a Szpari játékosa, de kölcsönben Tállyán szerepel – mentett. Újabb Hornyák helyzet következett, ezúttal Tarr hárította a ziccert. A 28. percben Ötvös lábát húzta el Ohár a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Ötvös Bence értékesítette, 1-0.

Az első félóra végén megduplázhatta volna előnyét a Szpari, egy jobbról érkező beadást Hornyák fejelt fölé. A játékrész végére jutott egy-egy lehetőség mindkét kapu előtt, de több gól nem született.

A vendégeknél a második félidőben Nagy Máté védett, aki kölcsönbe kerül. Tóth Á. lövését fogta az 55. percben, a másik oldalon pedig lesről talált be a Tállya, így nem adta meg a játékvezető. A 65. percben Györgyi végzett el 28 méterről szabadrúgást, és alig ment fölé a labda.  Ismét Györgyi lőtt kapura, ezúttal 20 méterről célzott pontosan, de Nagy védett. Újra Györgyi veszélyeztetett egy gyors indulás után, de az utolsó pillanatban szerelték a 16-oson belül, így nem sikerült megszerezni a második gólt. A 83. percben egy szöglet után Kovács lőtt fölé, így az eredmény nem változott, 1-0-ra győzött a Nyíregyháza Spartacus.

Gálhidi György vezetőedző: - Ferde szemmel néztem ezt a meccset. Tegnap a két edzésen 12-13 km-t futottak a fiúk, dőreség lett volna azt várni, hogy sziporkáznak majd a fiúk, de sok volt a pontatlanság, és a gyakorolt labdakihozatalt sem sikerült megvalósítani, így kevés helyzetünk volt.  

Vissza