Egy ismerős arc is pályára lépett a Szpariban, Sinanovic Sinan korábban játszott már Nyíregyházán. 

A 9. percben Ötvös kígyózott végig a 16-os vonalánál, de beadása után megfogta a labdát a kapus. A 18. percben egy eladott labda után Szekszárdi mentett nagyot a kapu előtt. A másik kapu előtt Papp került lövőhelyzetbe, de a labda centikkel elkerülte a kaput. A 27. percben ismét Papp próbálkozott, ezúttal a jobb oldalról, fölé ment a lövés. A folytatásban kiegyenlített volt a találkozó, gól nem született az első félidőben. 

A második félidőben vezetést szerzett a Recea, egy bal oldali indítás után a kapufáról pattant be a lövés után a labda, 0-1. Az 55. percben Ötvös indította Sinanovicot, aki elől mentett a kapus. A másik oldalon egy beadásról maradtak le középen a Recea támadói, majd Szpari szöglet után Polényi fejelt mellé. A 65. percben Fodor veszélyeztetett egy sarokrúgás után, de egyenlíteni nem sikerült. A 70. percben viszont igen, Starosta Dávid labdája után Kártik Bálint lépett ki középen, és higgadtan értékesítette a ziccert, 1-1. Egy perccel később Kovác lőtt, másodikra fogta a labdát a kapus. A 80. percben megszerezte a vezetést a Szpari! Kovác Alan szabadrúgása után Pejovic Danilo fejelte középre a labdát, Fodor Ferenc pedig a kapuba lőtt, 2-1.

A 83. percben formás akció végén kimaradt a lehetőség Svedyuk belőtt labdája után. A végére még jutott egy veszélyes szabadrúgás, és egy újabb gól a 88. percben. Rezes László beadása után Kártik Bálint ívelt a kapuba a lepattanót követően, 3-1. A Szpari megnyerte a találkozót. 

Nyíregyháza Spartacus - Recea (román) 3-1  (0-0)

Nyíregyháza: Nagy M.(Csorvási a szünetben) - Tóth Á., Szekszárdi, Polényi, Farkas, Motkó, Ötvös, Cenaj, Papp. M., Sinanovic, Kovács N.

Nyíregyháza a 60. perctől: Csorvási - Polényi, Fodor, Pejovic, Gulyás, Svedyuk, Végső, Kovác, Starosta, Rezes, Kártik

Zoran Spisljak vezetőedző: - A mérkőzés első 60 percében azok kaptak lehetőséget, akik legutóbb kevesebbet játszottak. Jó iramú találkozó volt, egy harcos, kemény ellenfél ellen. A cserék után kijött a különbség, három gólt is szereztünk harminc perc alatt.   

 

Vissza