Szakadó eső, és mély talaj várta a csapatokat a derbin. A Szpari busza kis késéssel érkezett meg, több alkalommal is elterelték a rendőrök.

Fergeteges hangulat fogadta az együtteseket, több mint kétszáz Szpari szurkoló is elkísérte a csapatot.Közel háromezren látogattak ki a találkozóra. 

DVTK tartalék - Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-0)

Diósgyőr 2874 néző

Jv: Farkas Mátyás ( Temleitner, Sándor)

DVTK II: Egyed - Bodnár, Csicsvári, Mahalek, Lőrincz, Szabó, Kövér, Eperjesi, Oláh, Ternován (Icsó 73.p), Bacsa 

vezetőedző: Sütő Szilárd

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rubus, Rakovic, Törtei - Farkas, Szalai, Ramos (Pálinkás 51.p), Kostic - Rezes (Kis 94.p), Pölöskey (Kapacina 90.p)

vezetőedző: Mátyus János 

A Nyíregyháza kezdte a játékot. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Ternován lőtt mellé a harmadik percben. A találkozó eleje nem hozott nagy helyzetet egyik oldalon sem, kiegyenlített volt a játék. Negyedóra után sem változott a helyzet, mindkét együttes stabilan védekezett, és már a középpályán igyekezett megszűrni a támadásokat. A 19. percben Kostic próbálkozott egy lövéssel, fogta a labdát a hazai kapus. A másik oldalon egy szabadrúgás után Ovszijenko hárított vetődve.

A 24. percben Törtei ívelt be szélről veszélyesen, a megpattanó labda alig ment mellé, az asszisztens viszont közben lest is jelzett. Átvette az irányítást a Szpari, és az első nagy helyzetet is kihagyta, Rezes balról tette középre a labdát, Pölöskey becsúszva mellé lőtt. A 30. percben Szokol ívelt középre, Rezes lövését fogta Egyed, a másik oldalon pedig Oláh próbálkozott messziről, fölé szállt a labdája. A hajrában Bacsa indult meg a bal oldalon, Rubus szögletre mentett, a sarokrúgás után Ovszijenko húzta le a labdát. Az első félidő nagy küzdelmet hozott, gól azonban nem esett. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt. Az első akciót a Szpari vezette, Rezes lőtt mellé 28 méterről. Az 51. percben Pálinkás váltotta az első félidőben rúgást kapó Ramost, majd egy szabálytalanság után Rakovic kapott sárga lapot. Az 56. percben nagy helyzet maradt ki, egy szöglet után Egyed ejtette majdnem saját kapujába a labdát, de a gólvonalról kivágták a védők. Majd egy szép akciót vezetett a Nyíregyháza, de Pálinkás beadása nem volt pontos a végén. Egyre több lehetősége volt a Spartacusnak, egy szöglet után Szokol lövését hárította Egyed, majd a kontra végén épp Szokol szabálytalankodott, aki sárgát kapott a 63. percben. Újabb kimaradt lehetőség, ezúttal Pölöskey passzolt Rezeshez, aki az oldalhálóba lőtt 16-méterről. Tíz perccel később egy veszélyes szögletet ütött ki a hazai kapus, továbbra sem született gól. Pálinkás is megpróbálta, lövése mellé ment. A 77. percben megtört a jég !  Zoran Kostic ívelte középre a labdát, Pölöskey Péter pedig a hosszú felső sarokba fejelt, 0-1 !

A gól után őrizte előnyét a Szpari, bár a DVTK próbált akciókat vezetni. Az eredmény nem változott, a Nyíregyháza megnyerte a derbit.

 

Vissza