A Szkopjében edzőtáborozó férfi U17-es válogatott kedden kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent játszott a házigazdákkal, majd csütörtökön délelőtt ismét összemérte erejét vendéglátójával. Németh Antal szövetségi edző több helyen is változtatott a keddi csapatán, amely sokkal jobban kezdte a találkozót, mint két nappal korábban: akkor az első negyedóra  végén kétgólos hátrányban játszottunk, most viszont egygólos előnyben. A 16. percben  egy szép akciót követően Kovács Mátyás találatával szereztünk vezetést, támadónk a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (0-1) - tudósított az mlsz.hu. 

A mieink a meccs nagy részében irányították a meccset, a hazaiak nem jelentettek különösebb veszélyt a kapunkra, igaz, támadásban ezúttal nem voltunk annyira meggyőzőek, mint a keddi összecsapáson. A második félidőben volt egy rövid periódus, amikor a macedónok fölénybe kerültek, de a kapunk továbbra sem forgott veszélyben. A 83. percben bebiztosítottuk a győzelmet: egy letámadást követő labdaszerzés után Sós Máté emelt a kifutó kapus fölött a hálóba (0-2).

– Az első mérkőzésen valamivel jobban játszottunk, de ezúttal stabilabb volt a védekezésünk, nem kaptunk elkerülhető gólokat, így sikerült megnyerni az összecsapást. Sikeres túrán vagyunk túl, sikerült játékban előrelépnünk, és a csapat ideális összetételét illetően is tisztább lett a kép. Még lesz egy kétnapos edzőtáborozásunk az Eb-selejtezők előtt, ezen igyekszünk tovább csiszolni a játékunkat, így felkészülten vághatunk neki az októberi, fehéroroszországi selejtezőknek – fogalmazott Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Az U17-es válogatottnak a Nyíregyháza Spartacus játékosa, Vámos Gergő is tagja. 

Észak-Macedónia-Magyarország 0-2 (0-1)
Magyarország: Senkó Zsombor (Kovács Marcell, 46.) - Vámos Gergő (Németh Dániel, 46.), Török Kevin, Mayer János, Szujó Attila, Fűzfői Márk (Helembai Márk, 30.) - Sztojka Dominik (Bartha Botond, 46.), Kispál Tamás (Horváth Artúr, 79.), Farkas Botond (Sós Máté, 65.)- Kovács Mátyás, Varga Donát (Puskás Zsombor, 79.)
Gólszerző: Kovács Mátyás a 16., Sós Máté a 83. perben

Vissza