„Óriási büszkeség az egy családnak, ha egy emberről bármit – stadiont, utcát, iskolát – vagy jelen esetben egy labdarúgó akadémiát neveznek el. Büszkeség ez főleg azért, mert ez nem csak az egykori nagyszerű sportteljesítményről, hanem az ő emberi értékeiről is szól. Nagyon örülök annak, hogy Nyíregyházán is méltónak találják arra, hogy példaképül állítsák a jövő futballnemzedéke elé”- nyilatkozta Bozsik Péter néhány éve amikor édesapjának, Bozsik Józsefnek a nevét vette fel a nyíregyházi futball akadémia. Akkor talán maga sem gondolta, hogy pár esztendővel később ő is a nyíregyházi futballért dolgozik majd. A korábbi szövetségi kapitánnyal mindenben megegyezett a Nyíregyháza Spartacus, így a jövőben szakmai igazgatóként dolgozik a klubnál. Folyamatos kapcsolatban áll az akadémiával, a klubvezetéssel  valamint az önkormányzattal, a szövetséggel, képviseli a klubot rendezvényeken, médiaeseményeken – mind az utánpótlás, mind a felnőtt csapat kapcsán.  

- A Nyíregyháza komoly tradíciókkal rendelkező klub, jól esett a megkeresésük. Örömmel vállaltam a munkát, bízom abban, hogy tudok segíteni az akadémia és a klub közös működésében, és a jövő felépítésében – mondta Bozsik Péter.

Bozsik Péter edzőként magyar bajnok lett a Zalaegerszeggel, 2006-ban pedig hét mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot.  A szakmai munkáért a jövőben is a vezetőedző, Bozsik József felel, továbbra is az ő feladata a keret összeállítása, felkészítése, a mérkőzéseken a csapat irányítása.

Vissza