A második tavaszi mérkőzésén Békéscsabán lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus. A Szpariban először kezdett Ásványi Balázs és Forgács Dávid. 

Békéscsaba 1912 Előre - Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (2-1)

Békéscsaba

Jv: Szőts Gergely (Punyi, Berényi)

Békéscsaba: Uram - Farkas M., Nagy S:, Mészáros M., Pantovic, Váradi (Gréczi M. 83.), Szalai D., Király, Kovács Á., Lukács R.(Polényi 85.), Oláh (Babinyecz 75.)

vezetőedző: Schindler Szabolcs

Nyíregyháza: Ásványi - Svedyuk (Kovács N. a szünetben), Fodor F., Végső, Csilus Á., Forgács, Szekszárdi, Papp M.(Boda 68.), Ötvös, Gyurján (Starosta 81.), Kártik 

vezetőedző: Lengyel Roland

1. perc A Szpari kezdte a mérkőzést. Nem sokat kellett várni az első lövésre sem, Papp próbálkozását fogta a hazai kapus.

8. perc Kiegyenlített játék, Szpari irányítással. 50 nyíregyházi szurkoló is elkísérte a csapatot. Láthatták, hogy előbb Végső, majd Váradi kapott sárga lapot. 

13. perc Ötvös vállalkozott lövésre a kaputól 19 méterre, Uram bravúrral ütötte ki az alsó sarok felé tartó labdát.

17. perc Kovács Á. tesztelte Ásványi éberségét, a Szpari kapusa biztosan fogta a lövést. 

18. perc Megszerezte a vezetést a Békéscsaba. Egy szabadrúgás után kifejelte a labdát a Szpari védelme, amit azonnal visszatettek Lukácshoz, aki kihasználta a lehetőséget, és az alsó sarokba lőtt, 1-0.

26. perc Újabb gólt szerzett a hazai csapat. A jobb oldalon vezettek egy támadást, az átívelés után Király becsapta védőjét az ötösnél, majd a kapuba lőtt, 2-0. 

33. perc Megfogta egy kicsit a két kapott gól a Szparit, mely próbált szépíteni. Egy beadás után az utolsó pillanatban tisztáztak a hazai védők.

35. perc Kártik próbálkozott lövéssel 16 méterről, de épp Ötvöst találta el. 

42. perc Mészáros előtt adódott lehetőség, de sikerült tisztáznia a nyíregyházi védelemnek középen. 

45. perc GÓÓÓL! Ötvös Bence lépett ki jól középen, Gyurján Bencéhez passzolt, aki higgadtan értékesítette a ziccert, 2-1. Sokat tett a szépítésért a Szpari, ami az első játékrész végén sikerült is. 

Az első félidő után a Békéscsaba vezetett. 

46. perc Svedyuk helyett Kovács N. állt be. 

50. perc Mezőnyjátékot hozott a második félidő eleje.

51. perc Kovács N. ment el jól a jobb oldalon, de beadása hosszú volt.

58. perc Kontrázott a hazai csapat, és Király lépett volna ki, de Ásványi megelőzte, és megszerezte a labdát. 

61. perc 18 méterről végezhetett el szabadrúgást a Békéscsaba, Mészáros lövése a sorfalról lepattant. A szöglet után Szalai fejelt, és a felső lécet találta el.

63. perc Ezúttal a Szpari végezhetett el szabadrúgást, Papp 25 méteres lövését fogta a kapus.

68. perc Forgács kapott sárga lapot. 

68. perc Boda érkezett Papp helyére. A fiatal, saját nevelésű játékos először léphetett pályára tétmérkőzésen a Szpari felnőtt csapatában.

73. perc Csilus is besárgult. 

75. perc Oláh kapott sárgát, majd Babinyecz váltotta. 

80. perc Gyurján végzett el szögletet, mely után tisztáztak a hazaiak. A Szpari gólszerzőjének helyére Starosta állt be.

84. perc Ásványinak kellett figyelnie, a csereként beálló Gréczi elől szedte fel a labdát. 

86.perc GÓÓÓÓL! Egyenlített a Nyíregyháza! Ötvös Bence ívelte be a labdát egy szögletnél, Kártik Bálint a hosszú oldalon érkezett és a kapuba fejelt, 2-2!

88. perc Ismét Kártik, majdnem újabb gólt lőtt, de 14 méterről leadott lövése után fölé ment a labda.

90. perc Hazai szöglet, Mészáros bólintott mellé. 

Vége a mérkőzésnek, a Nyíregyháza Spartacus kétgólos hátrányból állt fel, és sokat tett a pontszerzésért, ami sikerült. 

Lengyel Roland vezetőedző: - Egy nagyon fiatal csapattal érkeztünk Békéscsabára az eltiltások miatt, és sajnos korán kétgólos hátrányba kerültünk. A csapat erejét viszont mutatja, hogy visszatudtunk jönni a meccsbe, sőt a végén a győzelmet is megszerezhettük volna, de összességében elégedettek lehetünk az egy ponttal, a játék képe alapján megérdemeltük. Az látszik, hogy vannak tehetséges fiatal játékosaink, idő kell amíg beérnek, de szép jövő előtt állnak mind a labdarúgók, mind a klub, ha lesz türelem feléjük, biztos vagyok abban, hogy meghálálják a bizalmat. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást, végig segítették a fiúkat, ami sokat jelentett! 

Vissza