Szépen megtelt a Kodály Zoltán Iskola hangversenyterme. Míg a szurkolók a nézőtéren foglaltak helyet, addig a klub vezetői és az új játékosok a színpadot népesítették be. Volt mozgás a nyári szünetben, 12 új labdarúgó érkezett. Dvorschák Gábor, Hermány Bence, Holdampf Gergő, Kártik Bálint, Kónya Márk, Máté Péter, Ur László, Rudolf Gergely, Tamási Zsolt, Heffler Norbert, Barna Szabolcs és Dragóner Filip is az őszt Szpari mezben kezdheti, melyeket egyesével vehettek át Mátyus János vezetőedzőtől. Dragóner Filip a Spartacus utolsó igazolása, a 19 éves támadóval és klubjával a Ferencvárossal is megállapodott a Spartacus, ő kölcsönben játszik majd Nyíregyházán. 

Voltak bőven távozók is.  Mohamadou Abdouraman, Csorba Szabolcs, Kapacina Kevin, Zoran Kosztic, Kovács Gergő, Luis Ramos, Savo Rakovic, Igor Zofcák, Ovszijenko Volodimir és Szalai Vilmos hagyta el a Szparit. Ezzel kapcsolatban Brekk János ügyvezető elmondta, ismételten köszönik nekik, hogy az NB-III-ban bajnoki címhez segítették az együttest, és nehéz döntés volt, hogy a légiós szabályozás miatt lemondanak a külföldiekről. A Szpari vezetője elmondta, nehéz év elé nézünk, de fel kell jutni az NB-I-be!

Mátyus János vezetőedző a szakmai munkát értékelte. Több mint harminc edzést tartott a játékosoknak, és hat edzőmeccset vívott a csapat ( ma még volt egy egymás közti meccs, melynek döntetlen lett a vége). Koránt sincs még kész az együttes, hiszen több labdarúgó csak alig több mint egy hete van Nyíregyházán, ezért is kérte a tréner a szurkolók buzdítását, mert a jó rajtra most nagyon nagy szükség van.

A játékosok egyesével mutatkoztak be, és mindenki megerősítette, a célok miatt érkezett a Szparihoz. Az erőnlétért a jövőben egy három fős csapat felel majd, melynek vezetője Tarnóczy Zalán. Rudolf Gergely lesz a csapatkapitány, itt a sérült Törtei Tamással kapcsolatban viszont jó hír érkezett. A védőnek megoperálták a térdét szalagszakadás miatt, de a múlt hét végén úgy tűnt, szükség lehet egy újabb beavatkozásra. Szerencsére a diagnózis azt mutatta minden rendben van, így folytatódhat a rehabilitáció. Több szakmai jellegű kérdés is érkezett a szurkolóktól Mátyus Jánoshoz, a vezetőedző elmondta, nagyrészt már összeállt a fejében a kezdő, de még lehet változás. A drukkerek értetlenül álltak a vasárnapi kezdés előtt, erről nem a klub, hanem a szövetség határozott. 

Fontos információ, hogy klubkártyára a jegyvásárláshoz nincs szükség, a belépőket elővételben és a helyszínen is megvehetik a nézők. Vasárnap rajt a Csákvár ellen, 18 órától.  

Vissza