Sajtótájékoztatón jelentett be első két nyári igazolását a Nyíregyháza Spartacus. A csapat mindenben megállapodott Adamcsek Mátéval. A támadó Pécsről érkezett, az előző szezonjában 9, a 2020/2021-es idényben 11 gól szerzett. A 24 éves, 184 centiméter magas labdarúgó főként a támadósor közepén, de szélen is bevethető. Az előző idényben a Szpari ellen is eredményes volt a két csapat őszi mérkőzésén.

Szintén megállapodott a klub Szerető Krisztoferrel. A 22 éves szélső a jobb oldalon bevethető, az előző idényben a Soroksár játékosa volt. Korábban a Stoke City utánpótlás együtteseiben nevelkedett, majd a Ferencváros szerződtette. Az U17-es, 18-as és 19-es válogatottnak is volt tagja, és öt gólt szerzett a nemzeti csapat színeiben.

A tervek szerint a következő napokban további labdarúgókkal köt megállapodást a Nyíregyháza Spartacus. Négy játékos viszont elhagyja a Szparit. Csilus Ádám 2018-ban érkezett a Puskás Akadémiától, majd egy rövid csákvári kitérő után 2019-től lett ismét a Szpari játékosa, és 38 meccsen lépett pályára. Az idei szezon elején komoly sérülést szenvedett, majd műtét után tavasszal térhetett vissza a pályára, és a Szpari II-ben játszott. Távozik Zamostny Balázs is, akinek szintén lejár a kontraktusa. A támadó Ajkáról érkezett 2021-ben, az idei szezonban pedig 38 találkozón lépett pályára és 9 gólt szerzett az NB-II-ben. Csörgő Raul sem a Szpariban folytatja. A fiatal támadó tavaly nyáron érkezett Nyíregyházára, és ősszel két gólt szerzett. Tavasszal Szolnokon szerepelt kölcsönben, összesen 28 találkozón szerepelt az elmúlt idényben. Távozik Nemes Milán is. A szélső védő nyáron érkezett Nyíregyházára, és 26 NB-II-es bajnokin lépett pályára.

A játékosoknak köszönjük mindazt amit a Spartacusért tettek, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!

A sajtótájékoztatón szóba került az NB-III-as osztályozó is, a Szpari II-nek a hazai döntetlen után vasárnap idegenben kell kiharcolnia a feljutást. A vezetőedző Huszák Gézára a jövőben szakmai igazgatóként is számítanak az együttesnél. Csütörtökön délután Örökösföldön családi napot tervezett a klub, de az előrejelzések vihart jósolnak, így június 15-én tartják meg a rendezvényt, ahová a szurkolókat is várja a Nyíregyháza Spartacus.

A teljes sajtótájékoztató az alábbi linkre kattintva nézhető vissza: https://www.youtube.com/watch?v=0DUHLJB1UfI

Vissza