Dajka László debütált a hazai kispadon, először irányította a Szparit a Városi Stadionban. 

Nyíregyháza Spartacus - Szolnok 4-3 (2-2)

Városi Stadion 1000 néző 

Jv: Gyarmati II. Tibor (Máyer, Punyi)

Nyíregyháza: Megyeri - Szokol, Rubus, Máté, Farkas - Kónya (Dragóner 89.p), Kártik, Rudolf - Szécsi, Takács (Holdampf 82.p), Tisza (Rezes 72.p)

vezetőedző: Dajka László

Szolnok: Gazsi - Rokszin, Balogh, Magyar (Tóth P. 65.p), Kenderes, Hajba, Pintér(Pantovic 64.p), Berdó (Olasz 64.p), Tóth, Papp, Dedics 

vezetőedző: Balogh Pál 

Óvatosan kezdtek a csapatok, az első percek tapogatózó játékot hoztak. A 9. percben Rudolf beadása után Takács lőtt közelről, de a vendég kapus fejét találta el. Több ígéretes támadást is vezetett a Szpari, de nagy helyzet nem alakult ki az első negyedórában. A 16. percben megszerezte a vezetést egy kontra végén a Szolnok, Pintér lövését Megyeri bravúrral védte, de Rokszin érkezett a kipattanóra és az üres kapuba helyezett, 0-1. Egy Tisza szabadrúgás után egyenlíthetett volna a Spartacus, de Takács fölé fejelt, majd egy akció végén Szécsi csavart fölé. A 23. percben egyenlített a Szpari! Rudolf Gergely vette át szépen a labdát, majd elgurította a kapus mellett, 1-1. A 26. percben viszont ismét vendég találat, egy szöglet után Hajba fejelt a kapuba, 1-2. De jött a válasz! Rudolf Gergely 35 métere szabadrúgását ütötte ki a kapus, Rubus Tamás jól érkezett, és a kapuba lőtt, 2-2. Szécsi került helyzetbe Rudolf passza után, de fogta Gazsi. Óriási helyzet a 32. percben, Rudolf lövése után mellé pattant a labda. Majd Tisza ívelt középre, Takács bólintott mellé. Az első félidő több gólt nem hozott, döntetlen volt az állás a szünetben. Rudolf lövéssel indult a második játékrész, a blokkról szögletre pattant a labda. A beadást újabb szöglet követte, mely után Máté Péter csúsztatott, Kártik Bálint pedig a kapuba fejelt, 3-2 a 48. percben.

Támadásban maradt a Szpari, Máté lőtt mellé egy szöglet után. Újabb szép akció, Farkas beadása után Takács csúsztatott mellé. Nagy fölényben játszott a Nyíregyháza, beszorult a Szolnok. A 70. percben egy lefordulás után Rudolf lőtt, de mellé szállt a labda. Hajba egyenlíthetett volna a 76. percben, de lövése után a labda elment a kapu előtt keresztbe. Kónya is megpróbálkozott egy lövéssel, fölé ment a labda. A 79. percben egyenlített a Szolnok, Tóth L. lépett ki középen, és értékesítette a ziccert, 3-3. Nagy tűzijáték a szolnoki kapu előtt, egymás után rúghatta a szögleteket a Szpari, de nem sikerült gólt szerezni. Gyönyörű Rudolf-Holdampf összjáték után a beadásról Rezes alig maradt le. A 91. percben Dragóner lőtt fordulásból fölé. A 92. percben jött a gól!!!! Megyeri Gábor előreívelése után Kártik Bálint bombázott a kapuba, 4-3! A Nyíregyháza győzött!!!!!

Dajka László vezetőedző Nyíregyháza: Nagyon óvatosan kezdtünk, hagytuk az ellenfelet játszani, akik veszélyesek voltak. Ez a hosszú hetek sikertelenségének tudható be. Aztán jött egy adok-kapok időszak, majd megszereztük a vezetést, és eldönthettük volna a találkozót, de nem tettük. Megérdemlik a játékosaim az elismerést, mert egy percig nem adták fel, és hittek abban, hogy nyerhetünk. Sokat tettünk a győzelemért egy jó ellenfél ellen, és úgy érzem egy góllal jobbak voltunk. 

Balogh Pál vezetőedző Szolnok: Közönségszórakoztató meccs volt, de mi edzők annyira nem élveztük. Jól futballoztunk, gyorsak voltunk, kétszer is vezettünk, de mindig gyorsan jött a válasz. Három gólt rúgtunk idegenben, de ez pontszerzésre sem volt elég, mert hátul nagy hibákat követtünk el. Ennek ellenére emelt fővel távozhatunk, és gratulálok a hazai csapatnak, rászolgáltak a győzelemre. 

Vissza